adi_09 a scris:
Cata, daca tot ai avut examen pe Cf spune-mi si mie care e diferenta intre numar topografic si numar cadastral ca eu nu inteleg :hammer:
Sa ti zic cum functioneaza sistemul.Inainte stiu ca se puteau instraina terenurile(ca ex) si fara carte funciara.Asta ce presupunea:tu ca si proprietar de teren nu mai apelai obligatoriu la un topograf.In caz ca apelai la el ce facea(munca de teren)-lua statia totala,gps-ul(pe formula veche se lucra cu teodolitul) si incepea sa faca masuratorile efective pe teren.Dupa ce a masurat terenul,toate datele(lungime,latime,h se transpun in coordonate) le baga intr un program Autocad.In plus de lucrarea efectiva se mai adauga fisa de coordonate,date cu privire la proprietar...etc.Cu astea se duce la oficiul de cadastru.Daca lucrarea este ok si bate casa cu masa(adica lucrarea nu se suprapune cu o alta lucrare) se da numar cadastral ptr identificarea imobilului.Orice teren are numar topografic ptr identificare in zona dar datele nu sunt precise ptr ca astea s-au dat pe vechile planuri de amplasament,in schimb nu orice teren are numar cadastral.eu asa stiu