avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

cristian i a scris:

eu stiu ca in cazul imobilelor tr inscrisa si hot jud ramasa def...

Nu poti sa inscri in hotarare judecatoreasca in CF.. mai ales in cazul partajului... hotararea produce efecte fata de parti, care vor urma procedurile de inscriere in carte funciara a dreptului de proprietate pentru a fi opozabil si tertilor. Deci ceea ce se inscrie in CF e dreptul de proprietate exclusiv asupra bunului, derivat din hot jud., iar nu hot jud. propriu zisa.

Asa este Adi,dar daca te uiti putin in jurisprudenta o sa vezi ca exprimarea este aceeasi.notarea in cartea funciara a hot jud
catalin1980 a scris:

una de relaxare
Posesia inceteaza in cazul:
A transformarii sale in detentie precara
B abandonarii bunului imobil
C deposedarii,daca posesorul ramane lipsit de posesia bunului mai mult de 1 an

zic-a,c

b-abandonarii bunului mobil
pt imobil -declaratie de renuntare inscrisa in cf
catalin1980 a scris:

adi_09 a scris:

cristian i a scris:

eu stiu ca in cazul imobilelor tr inscrisa si hot jud ramasa def...

Nu poti sa inscri in hotarare judecatoreasca in CF.. mai ales in cazul partajului... hotararea produce efecte fata de parti, care vor urma procedurile de inscriere in carte funciara a dreptului de proprietate pentru a fi opozabil si tertilor. Deci ceea ce se inscrie in CF e dreptul de proprietate exclusiv asupra bunului, derivat din hot jud., iar nu hot jud. propriu zisa.

Asa este Adi,dar daca te uiti putin in jurisprudenta o sa vezi ca exprimarea este aceeasi.notarea in cartea funciara a hot jud

in cf e inscriu drepturi, nu hotarari... stiu ca exprimarea nu e tocmai corecta.
adi_09 a scris:

in cf e inscriu drepturi, nu hotarari... stiu ca exprimarea nu e tocmai corecta.

da,nu mi spune ...anul trecut am avut examen pe carte funciara
Ce sa zic deja sunteti plictisitori,nu va ma poate omul pacali cu nimic

SCUZE ati raspuns corect AC :D
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
Admin, administrator
catalin1980 a scris:

da,nu mi spune ...anul trecut am avut examen pe carte funciara
Ce sa zic deja sunteti plictisitori,nu va ma poate omul pacali cu nimic

SCUZE ati raspuns corect AC :D

Cata, daca tot ai avut examen pe Cf spune-mi si mie care e diferenta intre numar topografic si numar cadastral ca eu nu inteleg :hammer:
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)