Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
cristian i a scris:
eu stiu ca in cazul imobilelor tr inscrisa si hot jud ramasa def...
Nu poti sa inscri in hotarare judecatoreasca in CF.. mai ales in cazul partajului... hotararea produce efecte fata de parti, care vor urma procedurile de inscriere in carte funciara a dreptului de proprietate pentru a fi opozabil si tertilor. Deci ceea ce se inscrie in CF e dreptul de proprietate exclusiv asupra bunului, derivat din hot jud., iar nu hot jud. propriu zisa.
una de relaxare
Posesia inceteaza in cazul:
A transformarii sale in detentie precara
B abandonarii bunului imobil
C deposedarii,daca posesorul ramane lipsit de posesia bunului mai mult de 1 an
adi_09 a scris:
cristian i a scris:
eu stiu ca in cazul imobilelor tr inscrisa si hot jud ramasa def...
Nu poti sa inscri in hotarare judecatoreasca in CF.. mai ales in cazul partajului... hotararea produce efecte fata de parti, care vor urma procedurile de inscriere in carte funciara a dreptului de proprietate pentru a fi opozabil si tertilor. Deci ceea ce se inscrie in CF e dreptul de proprietate exclusiv asupra bunului, derivat din hot jud., iar nu hot jud. propriu zisa.
Asa este Adi,dar daca te uiti putin in jurisprudenta o sa vezi ca exprimarea este aceeasi.notarea in cartea funciara a hot jud
in cf e inscriu drepturi, nu hotarari... stiu ca exprimarea nu e tocmai corecta.
da,nu mi spune ...anul trecut am avut examen pe carte funciara
Ce sa zic deja sunteti plictisitori,nu va ma poate omul pacali cu nimic
SCUZE ati raspuns corect AC :D