avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

eu stiu ca divortul pe motive de sanatate poate fi cerut doar de sotul bolnav nu de catre celalalt.

Cred ca e si a pt ca zice "printre altele" :-/
Daca e pe motive de sanatate nu se mentioneaza cine este in culpa pentru ca doar verifica daca omu e bolnav si din cauza asta casatoria nu mai poate continua.

In cazul nostru sotul parat e cel bolnav si da nu poate fi desfiintata casat din culpa.....e bun si b
Daca celalalt sot intenteaza actiunea pe motiv de boala a sotului parat...cum il poti invinovati pentru ca e bolnav?
mirei2012 a scris:

Daca e pe motive de sanatate nu se mentioneaza cine este in culpa pentru ca doar verifica daca omu e bolnav si din cauza asta casatoria nu mai poate continua.

In cazul nostru sotul parat e cel bolnav si da nu poate fi desfiintata casat din culpa.....e bun si b
Daca celalalt sot intenteaza actiunea pe motiv de boala a sotului parat...cum il poti invinovati pentru ca e bolnav?

deaia am luat b
adi_09 a scris:

Sechestrul asigurator se poate da fara cautiune atunci cand exista titlu constatator si creanta este exigibila, atunci cautiunea este lasata la aprecierea instantei.
Acum am citit mai bine intrebarea... da e corect doar B... la sechestrul judiciar e doar facultativa, spre deosebire de cel asigurator cand avem si obligatorii.

Eu am interpretat altfel sensul de obligatoriu, respectiv ca atrage desfiintarea de drept cand nu e depusa cautiunea stabilita de instanta...art 974 al 2
Ice Hellene a scris:

adi_09 a scris:

Sechestrul asigurator se poate da fara cautiune atunci cand exista titlu constatator si creanta este exigibila, atunci cautiunea este lasata la aprecierea instantei.
Acum am citit mai bine intrebarea... da e corect doar B... la sechestrul judiciar e doar facultativa, spre deosebire de cel asigurator cand avem si obligatorii.

Eu am interpretat altfel sensul de obligatoriu, respectiv ca atrage desfiintarea de drept cand nu e depusa cautiunea stabilita de instanta...art 974 al 2

pai asa si cele care se aplica facultativ (adica la aprecierea instantei) atrage desfiintarea daca nu sunt platite... deci inclusiv cele de la sechestrul judiciar, ca si acolo se poate fixa cautiune.
Cautiunile prin definitie sunt obligatorii, altfel nu produce efecte cererea pentru care exista obligatia de plata
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)