Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Ice Hellene a scris:
Desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului parat:
a. E posibila chiar daca s-ar retine, printre altele, ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai e posibila din cauza unei boli de care sufera paratul
b. Nu e posibila in niciun caz in care din probe rezulta ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai e posibila din cauza unei boli de care sufera paratul
c. Poate fi dispusa numai daca motivele temeinice ce au afectat grav raporturile dintre soti sunt imputabile paratului.
cred ca b,c
Ice Hellene a scris:
Motivarea ordonantei presedintiale:
a. E obligatorie
b. Nu e obligatorie daca nu s-a declarat apel
c. Se face in cel mult 2 zile de la pronuntare.
a
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
Desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului parat:
a. E posibila chiar daca s-ar retine, printre altele, ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai e posibila din cauza unei boli de care sufera paratul
b. Nu e posibila in niciun caz in care din probe rezulta ca raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai e posibila din cauza unei boli de care sufera paratul
c. Poate fi dispusa numai daca motivele temeinice ce au afectat grav raporturile dintre soti sunt imputabile paratului.
cred ca b,c
c
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
Motivarea ordonantei presedintiale:
a. E obligatorie
b. Nu e obligatorie daca nu s-a declarat apel
c. Se face in cel mult 2 zile de la pronuntare.
a
Vad ca si tu si mirei ati luat a. Si eu la fel, dar autorul da b corect. Cred ca e gresit.