avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Hotararile inst de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs, pot fi atacate cu contest in anulare atunci cand:

a. Inst de apel nu s-a pronuntat asupra unuia dintre apelurile declarate in cauza
b. Hot inst de apel s-a pronuntat de catre un complet incompatibil si, desi se invocase exceptia corespunzatoare, inst de apel a respins-o ca nefondata
c. Hot inst de apel s-a pronuntat de catre un complet de jud a carui compunere a fost schimbata cu incalcarea legii si, desi se invocase exceptia corespunzatoare, inst de apel a omis sa se pronunte asupra acesteia.
Ice Hellene a scris:

Pr civila

Contestatia in anulare obisnuita e inadmisibila:

a. In cazul in care partii care nu a fost prezenta si nici nu a fost legal citata la term cand a avut loc judecata in prima instanta nu i s-a comunicat hotararea ori comunicarea s-a facut cu nerespectarea dispoz legale
b. In cazul in care partea a invocat acest motiv de contestatie prin cererea de recurs, insa recursul a fost respins ca tardiv
c. In cazul in care partea a invocat acest motiv de contestatie prin cererea de recurs, insa, fara vina recurentului, recursul a fost respins fara a fi cercetat in fond.

bc
Ice Hellene a scris:

Hotararile inst de apel care, potrivit legii, nu pot fi atacate cu recurs, pot fi atacate cu contest in anulare atunci cand:

a. Inst de apel nu s-a pronuntat asupra unuia dintre apelurile declarate in cauza
b. Hot inst de apel s-a pronuntat de catre un complet incompatibil si, desi se invocase exceptia corespunzatoare, inst de apel a respins-o ca nefondata
c. Hot inst de apel s-a pronuntat de catre un complet de jud a carui compunere a fost schimbata cu incalcarea legii si, desi se invocase exceptia corespunzatoare, inst de apel a omis sa se pronunte asupra acesteia.

ac

Cred ca doar noi bantuim pe aici...
1. ab
2. ac

la 1. a cel care nu a primit hotararea trebuie mai intai sa ceara comunicarea si abia apoi incepe sa curga term pt declararea apelului
Mirei, eu vad b) corect la grila cu reabilitarea... avem ped executata, avem ped complementara, iar term e reabilitare curge de drept...asta e regula, aleluia! Am verificat si MU si zice b corect, pag 393 sus. :)
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)