avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
santajul si violul au ambele in norma de incriminare ''constrangerea'' la santaj absoarbe numai loviri sau alte violente f tip si se retine concurs cu f agravata la viol absoarbe si f tip si f agravata. are vreo logica? voi cum stiti?
tedddybear a scris:

mirei2012 a scris:

tedddybear a scris:

puteti sa imi dati exempu de un viol comis cu int indirecta?

Cine zice ca se poate cu intentie indirecta?

Eu stiu ca numai cu int directa

sergiu bogdan

Io nu prea pricep cum e cu indirecta...MU , TT spun numai directa
Nu vad cum prevad ca violez dar nu urmaresc (pai de ce-o constrang?) ci numai accept...e cam fara sens

tedddybear a scris:

santajul si violul au ambele in norma de incriminare ''constrangerea'' la santaj absoarbe numai loviri sau alte violente f tip si se retine concurs cu f agravata la viol absoarbe si f tip si f agravata. are vreo logica? voi cum stiti?

Asa e...cred ca logica este in cuantumul pedeapsei
da Mirei,asa stiu si eu, dar U la desistare, pag 106 jos, zice ca daca numai un coautor se desista, numai el va beneficia de cauza de nepedepsire
or, in cazul participantilor, avem art 51, impiedicarea savarsirii infractiunii
Anamelia a scris:

daca un coautor se desista,iar celalalt savarseste fapta, amandoi vor fi pedepsiti,da?

Da, trebuie sa se desiste si sa impiedice sav infr, altfel e si normal sa nu beneficieze de nepedepsire. Cred ca ramane complice moral daca doar se desista.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)