avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Infirmarea se poate dispune si atfel decat prin ordonanta? :foottap:

Plus o grila:

Contractul de intretinere este un contract:
a. solemn
b. numit
c. cu executare succesiva
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
Patricia_, utilizator
mirei2012 a scris:

Daca ar fi fost asimilata n-ar fi trebuit sa spuna arma ci altceva....faptul ca n-o foloseste nu determina tipul de arma...parerea mea

Persoana trebuie sa fie inarmata...cand zice arma pe care n-o foloseste nu se intelege limpede ce fel de arma...e tipul de grila ce urasc ...nu vreau sa-mi dea mura-n gura ca in cod...dar macar un indiciu sa disting.

nu cred. Cred ca"inarmata"are in vedere doar arma asimilata. La alte infractiuni(evadare, inlesnirea evadarii, talharie) foloseste termenul "arma". Doar la violare de domiciliu/sediu... e aceeasi sintagma "persoana inarmata" ...
De acord foarte buna distinctia...dar grila vorbeste de arma...nu de persoana inarmata...adauga pe care n-o foloseste....si e la vedere adica tocmai atributele celor 2 tipuri de arme...ce te baga mai in ceata...ma rog n-are rost...e bine de retinut ca cele 3 infr au sintagma inarmata si celelalte folosirea unei arme

Din folosirea unei arme...deduc ca trebuie efectiv folosita indiferent de tip

MU zice la lipsire si sunt de acord cu asta...arma propriu-zisa e suficient sa fie la vedere pentru a considera pers inarmata...iar la cele asimilate sa le foloseasca
Patricia_ a scris:

Infirmarea se poate dispune si atfel decat prin ordonanta? :foottap:

Plus o grila:

Contractul de intretinere este un contract:
a. solemn
b. numit
c. cu executare succesiva

abc...desi stiu ca sunt controverse ca ar fi uno ictu...cu care nu sunt de acord ...ii este aplicata rezolutiunea pe alte considerente si nu pentru ca ar fi uno ictu

A B corect. Ambele prestatii trebuie sa fie succesive. In cazul intretinerii doar o parte executa prestatii succesive

Contractul de intretinere este un contract cu executarea uno ictu si in niciun caz cu executare succesiva. Faptul ca intervine rezolutiunea si nu rezilierea, ca remediu contractual, nu este un argument in favoarea tezei pentru caracterul uno ictu. De asemenea, fundamentul rezolutiunii consta in ideea de cauza pe taramul executarii obligatiilor, obligatii care sunt interdependente. De aici si caracterul sinalagmatic al contractului de intretinere. Contractul de intretinere prezinta o serie de particularitati specifice, avand in vedere caracterul social (increderea dintre parti). Pe cale de consecinta, leguitorul in noul cod civil a reglemementat expres acest contract si a expus in mod expres si unele derogari in materia rezolutiunii fata de dreptul comun de la 1549 si urm.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)