saandyf a scris:
Violenta in familie:
a)nu se poate retine atunci cand sora isi ucide din culpa fratele vitreg
b)se poate retine atunci cand o persoana adoptata savarseste o infractiune de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte fata de tatal biologic
c)nu se poate retine daca o persoana savarseste o vatamare corporala din culpa asupra verisoarei sale.
ac
asta e cu schepsis ca de e adoptata cu dr restranse este ...daca nu nu este...eu ce fac ala bala...zic si eu ca e adoptata conform legii actuale
mirei2012 a scris:
saandyf a scris:
Violenta in familie:
b)se poate retine atunci cand o persoana adoptata savarseste o infractiune de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte fata de tatal biologic
c)nu se poate retine daca o persoana savarseste o vatamare corporala din culpa asupra verisoarei sale.
ac
asta e cu schepsis ca de e adoptata cu dr restranse este ...daca nu nu este...eu ce fac ala bala...zic si eu ca e adoptata conform legii actuale
raspunsul e ab.... Daca ma poate lamuri cineva de ce nu e c)...raman recunoscatoare :love1:
saandyf a scris:
mirei2012 a scris:
saandyf a scris:
Violenta in familie:
ac
raspunsul e ab.... Daca ma poate lamuri cineva de ce nu e c)...raman recunoscatoare :love1:
pai se poate retine. art 199 alin 2
Eu chiar nu mai pricep niciun drac...pai infr care pot fi considerate violenta in familie sunt 188 189 193-195 .....art 196 nu este considerata violenta in familie...chiar m-am tampit?
199 alin 2 spune ca se PMAP se face si din oficiu ...si ca impacarea este posibila ...antagonic cu vatamarea din culpa....nu ca ar considera-o violenta in familie....
Ca sa fi dedus ca e violenta in familie ar fi trebuit sa aiba si ac ped mai mare cu 1/4