avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
saandyf a scris:

In cazul in care, atat membrii instantei de judecata, cat si procurorul, partile si subiectii procesuali principali participanti la un proces, cunosc limba unei minoritati nationale, procesul se poate desfasura in limba apartinand acelei minoritati nationale:

a)fara participarea unui interpret, actele procedurale putandu se intocmi in aceasta limba

b)fara participarea unui interpret, actele procedurale intocmindu se in limba romana, in traducerea facuta de presedintele de complet

c)insa trebuie asigurata traducerea in limba romana, de catre un interpret autorizat.

a-actele tr intocmite in lb romana
c-nu obligatoriu

b
spartacuuus a scris:

adi_09 a scris:

spartacuuus a scris:

pentru a fi incident principiul ne bis in idem ,este necesar sa existe identitate de

a.incadrare juridica
b.persoana acuzata
c.subiect pasiv al infractiunii

b

barem b
art 6 cpp

Pai am o condamnare pt furt de la vecinul meu.
Daca savarsesc un furt (aceesi fapta) dar de la o prietena, vin si invoc ne bis in idem pt ca am mai fost anterior judecat pt aceeasi fapta? Absurd!

Daca as fi fost judecat pt acelasi furt impotriva vecinului meu, as putea opune ne bis in idem, deci daca avem acelasi sub pasiv.

Imi scapa ceva? :-/
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Ice Hellene, utilizator
spartacuuus a scris:

saandyf a scris:

In cazul in care, atat membrii instantei de judecata, cat si procurorul, partile si subiectii procesuali principali participanti la un proces, cunosc limba unei minoritati nationale, procesul se poate desfasura in limba apartinand acelei minoritati nationale:

a)fara participarea unui interpret, actele procedurale putandu se intocmi in aceasta limba

b)fara participarea unui interpret, actele procedurale intocmindu se in limba romana, in traducerea facuta de presedintele de complet

c)insa trebuie asigurata traducerea in limba romana, de catre un interpret autorizat.

a-actele tr intocmite in lb romana
c-nu obligatoriu

b

raspunsul dat de autor este c).
Ice Hellene a scris:

spartacuuus a scris:

adi_09 a scris:

spartacuuus a scris:

pentru a fi incident principiul ne bis in idem ,este necesar sa existe identitate de

a.incadrare juridica
b.persoana acuzata
c.subiect pasiv al infractiunii

b

barem b
art 6 cpp

Pai am o condamnare pt furt de la vecinul meu.
Daca savarsesc un furt (aceesi fapta) dar de la o prietena, vin si invoc ne bis in idem pt ca am mai fost anterior judecat pt aceeasi fapta? Absurd!

Daca as fi fost judecat pt acelasi furt impotriva vecinului meu, as putea opune ne bis in idem, deci daca avem acelasi sub pasiv.

Imi scapa ceva? :-/

din articolul 6 reise doar identitate de fapta si de faptuitor.
Cred ca s-a considerat ca atunci cand aceeasi fapta este urmarita sau judecata sub o alta incadrare juridica sa se stabileasca si alti subiecti pasivi conform noii incadrari juridice si atunci nu ar mai fi identitate, insa principiul autoritatii de lucru judecat exista.
de exemplu X a fost condamnat definitiv pt furt sb. pasiv Y, ulterior este judecat pt aceeasi fapta dar sub incadrarea de delapidare si atunci avem sb pasiv persoana juridica.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
adi_09, utilizator
Sandy, e corect c). b) e corect la proc civila...stiam eu ca am citit pe undeva...
:sorry:

Catalin, poti sa detaliezi putin la ce te referi, ca si eu gandisem altfel, dar am sters cand am vazut art pe care il postase Spartacus.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)