avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Da...macar acum stiu si eu cine e afinul, ca pana acum mergem pe intuitie... :))
In cazul unei actiuni civile alaturata actiunii penale in procesul penal:

a)inculpatul poate critica in apel nesolutionarea actiunii civile de catre prima instanta, care nu a procedat la citarea in cauza a unitatii spitalicesti ce a acordat ingrijiri medicale persoanei vatamate

b)instanta penala este obligata sa solutioneze actiunea civila cu care este investita, neputand lua act de declaratia partii civile ca intelege sa si valorifice dreptul la despagubiri pe calea unei actiuni civile separate

c)reprezentantul legal al partii civile minore poate renunta la pretentiile civile, iar instanta este obligata sa ia act de aceasta renuntare.
exceptia nelegalei compuneri a instantei

a.poate fi invocata pt a sesiza faptul ca procurorul nu participa la judecata ,desi potrivit legii ,participarea sa este obligatorie
b.este o exceptie peremptorie
c.este o exceptie absoluta
Danilet: "Prima probă a concursului de admitere la INM și magistratură din acest an – grilele la materiile de drept – se va derula pe data de 31 august. Ele vor fi alcătuite de comisia desemnată în noaptea de 30/31 august. Subiectele vor fi sigilate și păstrate sub pază. Cei care le vor multiplica vor fi izolați până după deschiderea subiectelor. Grilele publicate de mine nu sunt din cele care vor fi date la concursul din acest an."
Oare chiar asa sa fie ?
spartacuuus a scris:

exceptia nelegalei compuneri a instantei

a.poate fi invocata pt a sesiza faptul ca procurorul nu participa la judecata ,desi potrivit legii ,participarea sa este obligatorie
b.este o exceptie peremptorie
c.este o exceptie absoluta

bc?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)