In caz de condamnare definitiva a inculpatului pentru o infractiune prin care s au produs consecinte deosebit de grave, intrucat s a produs o paguba mai mare de 2.000.000lei, instanta civila care solutioneaza actiunea civila separata:
a)nu poate dispune obligarea inculpatului la plata unor despagubiri mai mici de 2.000.000 lei, deoarece valoarea agubei a fost stabilita de catre instanta penala
b)este legata de hotararea definitiva a instantei penale cu privire la existenta prejudiciului
c)nu este legata de hotararea definitiva a instantei penale cu privire la existenta prejudiciului.
Cred ca e o greseala aici raspunsul....
spartacuuus a scris:
pr civila
judecatorul este incompatibil de a judeca in urmatoarele situatii
a.cand este coleg in completul de judecata cu varul primar al sotiei sale
b.dc este investit cu solutionarea caii de atac a apelului indreptata impotriva unei hotarari pronuntate de concubinul acestuia
c.cand a pus in discutia partilor anumite imprejurari de fapt si de drept ce nu au fost mentionate in cerere sau in intampinare
b
La a) am ametit :), dar nu cred ca e
Sandy, varul sotiei e afin?
Da, zic ab si eu.
c si eu la grila, sandy
spartacuuus a scris:
pr civila
judecatorul este incompatibil de a judeca in urmatoarele situatii
a.cand este coleg in completul de judecata cu varul primar al sotiei sale
b.dc este investit cu solutionarea caii de atac a apelului indreptata impotriva unei hotarari pronuntate de concubinul acestuia
c.cand a pus in discutia partilor anumite imprejurari de fapt si de drept ce nu au fost mentionate in cerere sau in intampinare
ab