avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

a este pentru ca odata ce s-a impacat trebuie sa o faca pana la citirea actului...si instanta dispune incetarea procesului penal

- in cazul pers vatamate stinge ca trebuie sa fie si pe lat civila si pe lat penala

- pt spital ...lasa nesolutionata conf 25 (5)

Nono tu bagi ca mig-ul...nu te vede lumea cu saptamanile :P

Mirei, eu nu mai inteleg niste lucruri, cred ca sunt prea obosita...

Pai spitalul e pers vatamata (nu avem suprapunere intre sub pasiv si pers vatamata), de aia si exercita act civila in pr penal, are calitate.

Apoi impacarea tb sa fie totala, adica si pe latura civila, dar instanta tb sa lase nesolutionata act civila?! :-/

:help: !!!

Eu cred ca pentru a se dispune incetarea pr. pen. este necesara impacarea si cu spitalul fiindca prin constituire ca parte civila devine si persoana vatamata, deci 2 acorduri de impacare ar trebui.
adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

saandyf a scris:

Actiunea civila in procesul penal:

a)nu poate fi exercitata, de regula, in cazul infractiunilor de pericol

b)nu poate avea ca obiect plata sumelor datorate de parintele divortat, condamnat pentru infractiunea de abandon de familie

c)poate fi exercitata si fata de favorizator.

a

de ce nu ar putea ?.. daunele morale pot fi cerute pt orice infractiune pana la urma.

"de regula" e contextul din grila, nu niciodata
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
saandyf, utilizator
saandyf a scris:

adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

saandyf a scris:

b)nu poate avea ca obiect plata sumelor datorate de parintele divortat, condamnat pentru infractiunea de abandon de familie

a

de ce nu ar putea ?.. daunele morale pot fi cerute pt orice infractiune pana la urma.

"de regula" e contextul din grila, nu niciodata

aa ca nu se cauzeaza prejudiciu material
Hellene...cand are loc impacarea...este inlaturata raspunderea penala si se stinge act civila...asta-i var a

Var c...spitalul este constituit parte civila ...si se inceteaza procesul penal ca urmare a impacarii conform 16 lit g...atunci se aplica 25 (5) si instanta lasa nesol act civ

Cand sunt obosita eu nu mai fac separatia totala intre variante si se creeaza in minte o situatie pe care sa o aplic la toate variante

In grila avem momente diferite
adi_09 a scris:

mirei2012 a scris:

saandyf a scris:

a

Vorbeste de regula...in principiu nu avem prejudiciu la infractiunile de pericol

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)