Ice Hellene a scris:
adi_09 a scris:
Ice Hellene a scris:
mirei2012 a scris:
a este pentru ca odata ce s-a impacat trebuie sa o faca pana la citirea actului...si instanta dispune incetarea procesului penal
- in cazul pers vatamate stinge ca trebuie sa fie si pe lat civila si pe lat penala
- pt spital ...lasa nesolutionata conf 25 (5)
Nono tu bagi ca mig-ul...nu te vede lumea cu saptamanile :P
Mirei, eu nu mai inteleg niste lucruri, cred ca sunt prea obosita...
Pai spitalul e pers vatamata (nu avem suprapunere intre sub pasiv si pers vatamata), de aia si exercita act civila in pr penal, are calitate.
Apoi impacarea tb sa fie totala, adica si pe latura civila, dar instanta tb sa lase nesolutionata act civila?! :-/
:help: !!!
Eu cred ca pentru a se dispune incetarea pr. pen. este necesara impacarea si cu spitalul fiindca prin constituire ca parte civila devine si persoana vatamata, deci 2 acorduri de impacare ar trebui.
Da, adi, dar eu nu inteleg ceva...avem impacare pe latura civila, deci am stabilit ceva, iar inst ia act de acest lucru, iar act civila se stinge pe art 159 al 2 cod penal, dar in acelasi timp inst lasa nesolutionata act civila pe art 25 al 5?! Se contrazic... :-/
acolo in grila se refera la impacarea cu persoana vatamata si impacarea produce efectul total doar cu prive la aceasta nu si cu privire la spital. Dar repet eu zic ca era necesara impacarea si cu siptalul pentru a se dipune incetarea.
Daca sunt 3 parti civile si inculpatul se impaca doar cu una pretentiile celorlalte nu se sting... efectul total se produce numai fata de partea cu care a intervenit impacarea.