avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Impacarea inculpatului cu persoana vatamata...inlatura raspunderea penala ...instanta e obligata sa inceteze procesul penal...nu mai avem proces lasa act civ nesolutionata...iar spitalul se indreapta la instanta civila...nu reusesc sa ma fac inteleasa ...offf

Hellene am sa ma uit dimineata mai odihnita...si poate reusesc sa explic mai bine.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
mirei2012, utilizator
saandyf a scris:

Ice Hellene a scris:

Mirei, avem impacare intre victima (prima parte civila) si inculpat.
Spitalul e a doua parte civila. Tu zici ca in caz de impacare, se sfinge doar act civila 1, nu si cea de-a doua, nu?

Da, asta e ideea. Si e logica intr un fel, ca impacarea opereaza in personam, numai cu privire la cel cu care te ai impacat...

Pe de alta parte art 25 al 5 se zice ca inst lasa nesolutionata act civila in caz de impacare, iar art 159 al 2 cod penal spune ca se stinge.
Daca avem doar victima constituita parte civila si se impaca, nu putem face aplicarea art 25 al 5 pt ca act civila se stinge.

Eu vad ca cele doua art se contrazic.
Ice Hellene, utilizator
Intrebarea e daca spitalul devine pers vatama sau nu odata cu constituirea de parte civila, fiindca din art 79 si 84 asa ar rezulta, ca orice parte civila e si implicit persoana vatamata.
adi_09, utilizator
Ice Hellene a scris:

saandyf a scris:

Ice Hellene a scris:

Mirei, avem impacare intre victima (prima parte civila) si inculpat.
Spitalul e a doua parte civila. Tu zici ca in caz de impacare, se sfinge doar act civila 1, nu si cea de-a doua, nu?

Da, asta e ideea. Si e logica intr un fel, ca impacarea opereaza in personam, numai cu privire la cel cu care te ai impacat...

Pe de alta parte art 25 al 5 se zice ca inst lasa nesolutionata act civila in caz de impacare, iar art 159 al 2 cod penal spune ca se stinge.
Daca avem doar victima constituita parte civila si se impaca, nu putem face aplicarea art 25 al 5 pt ca act civila se stinge.

Eu vad ca cele doua art se contrazic.

Da. N ar avea aplicabilitate... eu asa inteleg si asa o sa retin.
mirei2012 a scris:

Impacarea inculpatului cu persoana vatamata...inlatura raspunderea penala ...instanta e obligata sa inceteze procesul penal...nu mai avem proces lasa act civ nesolutionata...iar spitalul se indreapta la instanta civila...nu reusesc sa ma fac inteleasa ...offf

Mirei, am inteles, te referi strict la sub pasiv, care e si pers vatamata.
Spitalul e pers vatamata fara sa fie si sub pasiv, a suferit o vatamare materiala prin sav infr.

Dar si in cazul asta, fara sa luam in calcul spitalul, ci doar inculpat si victima, daca mergem pe drept penal, act civila se stinge in caz de impacare.
Iar pe procedura penala, act civila ramane nesolutionata.
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)