avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Mirei, asa cum spune adi, zic si eu ca e corect. Deci stinge cand e sub pasiv -parte civila si lasa nesolutionata daca mai sunt si alte parti civile cu care nu s-a impacat.
adi_09 a scris:

Ice Hellene a scris:

Mersi, Spartacus! Si ce facem cu aplicarea art 25 al 5? Ramane fara aplicabilitate, desi legiuitorul nu distinge.

Dar in cazul spitalului crezi ca e ok sa lase nesolutionata?

Daca nu totdeauna partea civila e si pers vatamata atunci ar avea aplicabilitate, fiindca inculpatul se impaca cu pers vat si stinge actiunea civ a acesteia, insa daca mai sunt si alte parti civile constituite care nu-s si pers vatamate, in cazul acestora ramane nesolutionata actiunea civila.

parerea mea este ca acesta e rationamentul grilei.
La cealalta grila...care e concluzia? Procurorul e obligat sa introduca din oficiu partea resp.civilmente in cursul urmaririi penale atunci cand exercita actiunea civila?
Ice Hellene a scris:

Mirei, asa cum spune adi, zic si eu ca e corect. Deci stinge cand e sub pasiv -parte civila si lasa nesolutionata daca mai sunt si alte parti civile cu care nu s-a impacat.

Deci, Hellen, inseamna ca nu toate partile civile sunt si persoane vatamate, astfel nu e necesara impacarea cu toate... sper ca ne-am lamurit bine.
Ice Hellene a scris:

Asa este ...constata stinsa...tocmai pentru a nu mai introduce act civ la inst...ca s-ar eluda dispozitiile legii...ma impac ca sa te scap de pedeapsa dar pentru ca nu m-am inteles cu tine te chem in civil

Cu celelalte parti civile altele decat pers vatamata ...lasa nesolutionata...s-a lamurit...dupa lupte si multe creiere ...bravo adi
Ice Hellene a scris:

Mersi, Spartacus! Si ce facem cu aplicarea art 25 al 5? Ramane fara aplicabilitate, desi legiuitorul nu distinge.

Dar in cazul spitalului crezi ca e ok sa lase nesolutionata?

-impacarea inculpatului cu pers vatamata nu poate sa conduca la stingerea prejudiciului suferit de spital.
-de asemenea nu poti trimite spitalul in civil sa plateasca taxa de timbru ca urmare a impacarii inculpatului cu pers vat.
-stiu ca exista jurisprudenta pe chestiunea asta.....
-din ce-mi amintesc prejudiciul spitalului e suportat de inculpat in cadrul procesului penal,iar impacarea lui cu pers vat nu produce efecte cu privire la prejudiciul spitalului.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
spartacuuus, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)