avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Avem inselaciune. Inculpatul se impaca cu cel inselat. Ce face instanta?
1. Constata stinsa act civila?
2. Lasa nesolutionata act civ?

constata stinsa act civila
Mersi, Spartacus! Si ce facem cu aplicarea art 25 al 5? Ramane fara aplicabilitate, desi legiuitorul nu distinge.

Dar in cazul spitalului crezi ca e ok sa lase nesolutionata?
Ice Hellene a scris:

Mersi, Spartacus! Si ce facem cu aplicarea art 25 al 5? Ramane fara aplicabilitate, desi legiuitorul nu distinge.

Dar in cazul spitalului crezi ca e ok sa lase nesolutionata?

Daca nu totdeauna partea civila e si pers vatamata atunci ar avea aplicabilitate, fiindca inculpatul se impaca cu pers vat si stinge actiunea civ a acesteia, insa daca mai sunt si alte parti civile constituite care nu-s si pers vatamate, in cazul acestora ramane nesolutionata actiunea civila.
Ice Hellene a scris:

Mai scriu pt ca nu sunt lamurita, sa nu crezi ca am ceva cu tine :) Dar daca tot imi raspunzi... :)

Lasarea ca nesolutionata si stingerea sunt lucruri diferite, iar eu ma refer la asta:
1. Art cod penal spune ca se stinge - solutia 1
2. Art cod proc pen spune ca ramane nesolutionata - solutia 2

Avem solutii diferite pt aceeasi situatie. Schimb speta.

Doar nu crezi ca eu sunt mai lamurita decat tine...incerc sa caut o ratiune...pentru ca sintagmele sunt corecte...cand se impaca inculpatul cu partea inselata...asta inseamna ca s-a renuntat si la act civila...este stinsa la nivel teoretic . ..instanta insa inceteaza procesul...si lasa nesolutionata....ca n-are alt art pe procedura...

Grila pare incorecta...pentru ca le pune laolata .

mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

Mai scriu pt ca nu sunt lamurita, sa nu crezi ca am ceva cu tine :) Dar daca tot imi raspunzi... :)

Lasarea ca nesolutionata si stingerea sunt lucruri diferite, iar eu ma refer la asta:
1. Art cod penal spune ca se stinge - solutia 1
2. Art cod proc pen spune ca ramane nesolutionata - solutia 2

Avem solutii diferite pt aceeasi situatie. Schimb speta.

Doar nu crezi ca eu sunt mai lamurita decat tine...incerc sa caut o ratiune...pentru ca sintagmele sunt corecte...cand se impaca inculpatul cu partea inselata...asta inseamna ca s-a renuntat si la act civila...este stinsa la nivel teoretic . ..instanta insa inceteaza procesul...si lasa nesolutionata....ca n-are alt art pe procedura...

Grila pare incorecta...pentru ca le pune laolata .

o constata stinsa. Daca o lasa nesolutionata atunci partea ar putea promvoa o actiune civila pe cale separata.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)