avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
adi_09 a scris:

Iarasi am o nedumerire, mai coincide inceperea cercetarii judecatoresti cu citirea actului de sesizarea fiind daca cicitim art. 374 alin si 376, pare ca nu.

sunt momente procesuale diferite.
Nu mai avem indicat expres...spune ca incepe cercetarea jud cand cauza se afla in stare de judecata...adica partile legal citate

a nu e bun obligatia este sa introduca pana la inceperea cercetarii...nu spune niciun art ca ar fi obligat inainte...eu zic ca e greseala
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
mirei2012, utilizator
saandyf a scris:

Ice Hellene a scris:

saandyf a scris:

Atunci cand exercita actiunea civila :

a)procurorul este obligat sa introduca din oficiu partea responsabila civilmente in proces, in cursul urmarii penale

b)procurorul este obligat sa ceara introducerea in procesul penal a partii responsabile civilmente, pana la inceperea cercetarii judecatoresti

c)partea civila poate cere introducerea in procesul penal a partii responsabile civilmente imediat dupa citirea actului de sesizare.

bc...daca mai rationez cumva... :)

Raspunsul, dragi...colegi de suferinta...este ab #-o

Deci inseamna ca nu mai coincid cele doua :))
mirei2012 a scris:

Ice Hellene a scris:

mirei2012 a scris:

Impacarea inculpatului cu persoana vatamata...inlatura raspunderea penala ...instanta e obligata sa inceteze procesul penal...nu mai avem proces lasa act civ nesolutionata...iar spitalul se indreapta la instanta civila...nu reusesc sa ma fac inteleasa ...offf

Mirei, am inteles, te referi strict la sub pasiv, care e si pers vatamata.
Spitalul e pers vatamata fara sa fie si sub pasiv, a suferit o vatamare materiala prin sav infr.

Dar si in cazul asta, fara sa luam in calcul spitalul, ci doar inculpat si victima, daca mergem pe drept penal, act civila se stinge in caz de impacare.
Iar pe procedura penala, act civila ramane nesolutionata.

Practic Hellene...si daca avem impacare intre inculpat si pers vatamata ...in procesual penal este lasata nesolutionata act civ...pentru ca nimeni nu mai cere nimic...grila e aiurea pentru ca a alaturat 2 sintagme care sunt corecte ambele....nu trebuiau puse asa...dar astia sunt autorii

Mai scriu pt ca nu sunt lamurita, sa nu crezi ca am ceva cu tine :) Dar daca tot imi raspunzi... :)

Lasarea ca nesolutionata si stingerea sunt lucruri diferite, iar eu ma refer la asta:
1. Art cod penal spune ca se stinge - solutia 1
2. Art cod proc pen spune ca ramane nesolutionata - solutia 2

Avem solutii diferite pt aceeasi situatie. Schimb speta.

Avem inselaciune. Inculpatul se impaca cu cel inselat. Ce face instanta?
1. Constata stinsa act civila?
2. Lasa nesolutionata act civ?
adi_09 a scris:

Deci inseamna ca nu mai coincid cele doua :))

a e gresit... Nu e obligatoriu in up, poate sa ceara introd si in faza judecatii pana la inceperea cercet jud.

c e corect pt ca imediat dupa citirea actului de sesizare inseamna inainte inceperii cercet jud.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)