mirei2012 a scris:
Ice Hellene a scris:
Mirei, nu e asa. Daca nu e oblig asistenta juridica, vine personal la efectuare actului. Avocatul exercita drepturile inculpatului, nu are drepturi proprii.
Tocmai Hellene...drepturile avocatului sunt stipulate in art. 92 si daca imi amintesc bine MU in conf zicea ca e gresit intitulat ca sunt drepturile av suspec sau inculpatului nu asa cum este scris in cod...si fara virgula dintre av suspect...ii dau dreptate
Alin 1 spune ca avocatul susp/inculp (aici e scris ca lumea) are dr sa asiste la efect oricarui act de urmarire...nu ii este recunoscut acest drept si susp/inculp ....niciunde in cod nu ii este atribuit acest drept susp/inculp in faza de UP...eu cel putin n-am citit...si imi pare logic sa nu ii fie recunoscut
Mai mult eu nu gasesc dar poate o fi vreo expresie in care avocatul sa aiba aceleasi dr ca susp/inculp...ca nu are cum sa fie asa...ci dimpotriva inculp /susp au dreptul sa fie asistati reprezentati....parerea mea
Adica daca vrea inculpatul sa participe, tu vii si ii spui: "Nu ai voie, ia-ti un avocat, altfel nu ai dreptul!" E clar o incalcare a dr la aparare. Adica avocatul poate, iar inculp nu, in cond in care tot ceea ce stie avocatul se prezuma ca stie inculpatul.
Daca ar fi un act interzis avocatului, atunci nici inculp nu ar putea si invers, dar daca unul poate, poate si celalalt.
Avocatul e inculpatul cu o alta constituitie fizica. In fine, eu raman la parerea mea, nu are rost sa ne contrazicem. :)