avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
Ice Hellene a scris:

saandyf a scris:

DOAR c)!

Clar, sunt gresite unele grile.

Art 89 al 1 "susp/inculp are dreptul sa fie ASISTAT de unul/mai multi avocati IN TOT CURSUL UP"
Art 88 "Avocatul asista sau reprezinta in procesul penal..."

Asistarea inseamna ca inculp e prezent. Reprezentarea e cand lipseste.

pai daca susp./inc. are dreptul sa fie asistat in tot cursul up nu inseamna ca avocatul poate asista personal la toate actele efectuate in prezenta susp./inc. E bun exemplu dat de mirei cu cele 2 exceptii...la perchezitia vehicului in caz de infr.flagranta de ex. cand avocatul NU POATE asista...
E imbarligata dar nu cred ca e gresita grila.
Stiti ca infractiunile sexuale mai nou au devenit pasiunea mea :tooth:

In cazul infr de viol forma tip:

a) daca vict a decedat inainte de expirarea termenului pt introd plang prealabile, act poate fi pusa in miscare din oficiu

b) daca victima era decedata la mom sav elem mat se va reine infr de profanare de cadavre chiar daca fapt nu cunostea ac lucru

c) pers jur nu poate fi in niciun fel participant
mirei2012 a scris:

Stiti ca infractiunile sexuale mai nou au devenit pasiunea mea :tooth:

In cazul infr de viol forma tip:

a) daca vict a decedat inainte de expirarea termenului pt introd plang prealabile, act poate fi pusa in miscare din oficiu

b) daca victima era decedata la mom sav elem mat se va reine infr de profanare de cadavre chiar daca fapt nu cunostea ac lucru

c) pers jur nu poate fi in niciun fel participant

a
a
Sandy, ASISTARE inseamna ca inculpatul e PREZENT. Grila e gresita.
Tu te referi la situatia inversa expusa de grila.

Grila zice asa:

Inculpatul poate asista personal la efectuarea unui act de up chiar daca asista si avocatul sau ales.

E adevarat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Ice Hellene, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)