avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pentru bolnavii psihic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pentru bolnavii psihic

Am auzit de cazul unui colonel in rezerva in varsta de 85 de ani care a adoptat legal un fiu in varsta de 30 de ani cu probleme psihice. La moartea lui, va beneficia fiul sau de pensie de urmas?
1. Fiica lui, daca are 58 de ani, nu mai poate beneficia de pensie de urmas, mai ales ca are pensie proprie de invaliditate.

2. Cititi si raspunsurile anterioare si extrasele redate din Legea 263/2010.
Multumesc pentru raspuns. Respectivul fiu primeste 50% din pensia bunicului indiferent de gradul de handicap: I, II sau III? Nu stiu exact la ce grad este incadrat...
Pensia de urmas este de 50% din pensia sustinatorului decedat indiferent de gradul de invaliditate a copilului urmas.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas nadiah nadiah Buna ziua. O persoana cu handicap grad IV, accentuat, în vârsta de 26 ani poate beneficia de pensie de urmaș după tatăl său(acesta decedând în luna ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie urmas pentru persoana cu handicap Adrian299 Adrian299 Buna ziua.Vreau sa va intreb daca pot beneficia de pensie de urmas de pe urma tatalui meu decedat,in conditiile in care am certificat de incadrare ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters352260 ContSters352260 bunaseara. sunt incadrata in grad de handicap accentuat congenital (dobandit din nastere) pot beneficia de pensie de urmas atat dupa mama cat si dupa tata? (vezi toată discuția)