avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea legii 275/2006
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea legii 275/2006

Ce se poate face in situatia unui detinut care este bolnav , deci nu poate munci si care a facut nenumarate cereri pentru participare la cursuri dar nu a fost inscris.
Nu mi se pare normal desi legea prevede posibilitatea inscrierii la cursuri si activitati.Ce argumente va avea in fata comisiei de evaluare pentru eliberarea conditionata in momentul efectuarii fractiei de 2/3 din pedeapsa?
Art. 60 din codul penal se referă la cazurile speciale în care poate avea loc liberarea condiţionată. Printre aceste cazuri se regăseşte şi cazul condamnaţilor care sunt bolnavi şi nu pot fi folosiţi în muncă. Totuşi, boala de care suferă cel condamnat trebuie să fie atestată medical, cu acte doveditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pedepsei pentru boli cronice Mirela_dvd Mirela_dvd Va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. Sotul meu a fost condamnat la 2 ani si 2 luni ca complice la furt iar de cand a fost arestat este bolnav. A ... (vezi toată discuția)
Adevarat sau mit- executarea a 1/3 din pedeapsa ramona_r_elfriede ramona_r_elfriede Am auzit un zvon cum ca, de ceva timp, dintr-o sentinta definitiva si irevocabilaț din pedeapsa primita se executa doar o treime??? daca este adevarat pot ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata ioanacristina ioanacristina buna seara...ma numesc ioana si as dori sa primesc raspuns la intrebarea mea:prietenul meu a fost condamnat la 6ani jumate de inchisoare iar pe data de 4 iulie ... (vezi toată discuția)