avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Eu chiar nu inteleg de ce nu ne concentram pe studiu pe acest forum si dezbatem doar lucruri mai putin importante cum ar fi de ce a lucrat x pentru un avocat desi nu avea dreptul, cu cat e platit un stagiar, etc.!!! Intrebasem si eu ceva la proprietatea privata, poate o intrebare puerila, dar in legatura cu ceea ce ar trebui sa se discute aici!
Madalina28 a scris:

Eu nu cred ca se va intampla acest lucru. Nu cred ca vor elimina proba scrisa si nici ca vor da o bibliografie concreta. Motivul este simplu> nu au niciun interes sa intre cat mai multi. Va fi ca si pana acum. Din moment ce ani la rand a fost aceeasi situatie, aceleasi nemultumiri si nereguli de ce s-ar schimba ceva acum? Minunile nu se intampla peste noapte si nici vreun inger pazitor nu ii va face pe cei din consiliul UNBR sa fie mai darnici sau macar mai transparenti.

Trebuie sa luam realitatea asa cum e, sa invatam pe rupte fiecare cuvintel din carti si sa speram ca vom reusi la urmatorul examen.

Ai dreptate,Madalina28.
Sndionut a scris:

Eu chiar nu inteleg de ce nu ne concentram pe studiu pe acest forum si dezbatem doar lucruri mai putin importante cum ar fi de ce a lucrat x pentru un avocat desi nu avea dreptul, cu cat e platit un stagiar, etc.!!! Intrebasem si eu ceva la proprietatea privata, poate o intrebare puerila, dar in legatura cu ceea ce ar trebui sa se discute aici!

Sunt de acord cu tine,Sndionut. In legatura cu intrebarea ta, eu cred ca elementele din bibliografie enumerate de tine sunt cele pe care trebuie sa le invatam. Bine,eu nu am ajuns inca la Drepturile reale...daca mai aflu ceva pe parcurs voi reveni,sau daca are cineva de dat mai multe detalii,le asteptam. Spor la invatat!
Sarumana! Spor si tie la invatat!
Am vazut ca sunt nedumeriri in legatura cu tratatul dupa care trebuie invatat la procedura penala... sfat personal: invatati cat de bine e cu putinta Codul si e suficient (bineinteles, daca mai exista si ceva notiuni din facultate). Eu am invatat doar Codul, am citit o data cartea lui Udroiu si mi-am notat cateva lucruri care mi s-au parut importante si am luat 8.25

Iarasi intreba cineva de cartea Ligiei Cotuna la OEPA...nu merita sa-ti bati capul, invata doar Legea si Statutul, baremul a fost cuvant cu cuvant din acestea.

La toate materiile eu am invatat in primul rand codurile, abia apoi m-am apucat de tratate si a fost foarte ok.

Spor la invatat!

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)