avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Sa inteleg ca nu avem si actiunea in revendicare imobiliara si mobiliara, asa cum este descrisa in Drepturi Reale Principale de Boroi?
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
Sndionut, utilizator
NoiNoi a scris:

Arborele a scris:

Sndionut a scris:

Felicitari, in primul rand!La persoane imi poti spune exact de la ce articol la ce articol ai invatat din cod?Sunt putin nelamurit!Mersi frumos!

Tematica, atat la civil, cat si la procedura penala a fost pe cod.
Eu pentru examen la civil am citit numai din cod, ca citisem cartile in cei 4 ani de facultate si anume, la Universitatea din Bucuresti.
Penalul general si penalul special l-am citit din Instiutii de drept penal - editura Trei.
Procedura civila dupa Ciobanu, Boroi, Briciu (de acolo au fost spetele si baremul) - anul acesta va fi la fel.
La procedura penala am citit numai din cod.
La oepa, din lege si statut.
La grile am facut 91 de puncte si am trecut si la scris.

Subscriu la ce spune colegul meu in ceea ce priveste procedura civila. Cred si eu ca dupa acele carti s-a facut baremul.

Ai spus ca ai invatat in principiu de pe coduri. Exemplul tau am decis sa il urmez si eu. La obligatii sunt putin confuz fiindca nu reusesc sa identific in cod conform tematicii articolele. Si aici ma refer la subclasificarea de la fiecare punct de la obligatii, caci nu as vrea sa invat in plus chestii inutile pentru examen caci timpul e scurt si tematica stufoasa! Sper ca nu te pun la o treaba prea dificila si care sa iti ocupe foarte mult timp. Multi de pe acest forum iti vom fi recunoscatori. Multumesc anticipat!
Sa inteleg ca sunt singurul care inva mai invata in perioada asta? :):D
Buna ziua,

Da pe mine m-ar interesa sa invatam in paralel si sa facem schimb de opini, eu as prefera sa incepem cu drept civil, daca sunteti de aceiasi parere bineinteles, astept rapuns
Va salut. Am cumparat Teste Grila Pentru Concursuri si Examene Editia a 4-a. Gabriela Raducan, Marius Voineag, Carolina Maria Nita, Madalina Dinu (a fost recomandata de cineva la un moment dat). Deschid asa de curiozitate si citesc intrebarea cu numarul 91:

Daca o parte este indreptatita sa invoce anulabilitatea contractului pentru eroare, dar cealalta parte declara ca doreste sa execute contractul asa cum acesta fusese inteles de partea indreptatita sa invoce anulabilitatea:

a) contractul se anuleaza;
b) contractul se considera ca nu a fost incheiat;
c) contractul se considera ca a fost incheiat asa cum l-a inteles aceasta din urma parte;
d) niciuna dintre variantele de mai sus.

Acum eu in prostia mea (amintindu-mi ce mi-a zis Boroi la eroare, m-am gandit direct la art.1213 alin. 1) asa ca aleg ca varianta de raspuns litera c).

Cand imi verific raspunsul, ce sa vezi, raspuns corect era a) si b).

Acum va rog frumos, daca aveti alte pareri, dati share.

Personal consider ca este gresit cum a retinut manualul raspunsul corect, sau poate nu am citit eu cum trebuie.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)