avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea informala facuta de avocat
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea informala facuta de avocat

De maine ma pot duce la amicul meu avocat sa-mi faca pv de informare necesar pornirii unui dosar in instanta?
Deoarece vreau sa deschid un dosar saptamana viitoare.
Am vazut legile care spun ca avocatul si etc. pot face acel pv de informare gratuita sima intrebam de la ce data intra aceasta in vigoare?
Tot de pe 1 august?
În articolul postat de dvs., adică link-ul care conduce la articol, sunt multe erori.Amendamentul prin care categoriile juridice menţionate devin mediatori de drept nu a fost adoptat, ci retrimis către comisia juridică.
Cu restul, trebuie văzut cum va evolua practica. Mai vorbim .
Oricum, mergeţi la avocat dacă aşa doriţi, şi nu uitaţi să ne spuneţi şi nouă cum s-a procedat:)
Din cate am mai citit putin, am vazut ca pentru a putea chema in judecata pe cineva, trebuie sa parcurgi acea sedinta de informare.
Sedinta ce poate fi facuta acuma de notar/avocat/judecator/procuror, dupa care avocatul/notarul iti elibereaza acel proces verbal gratuit, si poti face dovada in instanta a parcurgerii informarii cu privire la mediere.

Apropos, am fost azi la un cabinet de mediator sa intreb de acea sedinta de informare gratuita, pe care sa o parcurg pentru a intenta divortul.
Mi-a cerut suma de 500 lei, ca trebuie sa scrie un PV, adica 3 randuri si sa convoace parata la mediere.

I-am multumit pentru informarea gratuita si i-am zis ca maine o fac la avocat gratuit 100% asa cum spune legea, dupa care lasase la 300 pretul, dar am plecat zambind.
Si executorul cand face o invitatie e cam 50 lei.
Pentru convocarea celeialte părţi la şedinţa de informare mediatorul poate percepe o sumă de bani. Trimiterea scrisorii recomandate, consumabilele , timpul său. Nu pentru şedinţa de informare pretinde mediatorul bani. Dacă vi s-au pretins 500 lei , este foarte mult.Aproape că nu cred aşa ceva şi sper că nu ne induceţi în eroare.
Onorariul se achită doar în caz că părţile doresc să intre în procesul de mediere,la încheierea contractului.
Ne dorim să avem informaţii corecte şi nu invenţii, pentru că nu ne pierdem timpul cu aşa ceva.
Sper că sunteţi lămurit în acest moment şi nu mai este necesar să dezbatem pemarginea acestui subiect, pentru evitarea unor polemici gen cine face mai bine informarea, cine este mai tare, avocatul sau mediatorul? Ambele categorii profesionale se ocupă cu gestionarea conflictelor, fiecare în felul său şi în cele mai multe cazuri aceştia colaborează pentru că au nevoie unul de celălalt.
Aşadar, vom închide subiectul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adio informare obligatorie privind avantajele medierii romascanu romascanu http://www.ccr.ro/comunicate/COMUNICAT-DE-PRES-339 07.05.2014 Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia ... (vezi toată discuția)
Legea nr.202/2010 privind unele mÃsuri pentru accelerarea soluÞionÃrii proceselor modificÃri relevante cu privire la mediere Angela Tatu Angela Tatu Art. I. - Codul de procedură civilă, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 45 din 24 februarie 1948, cu modificările şi ... (vezi toată discuția)
Emitere certificat de informare sau nu? Ramona24 Ramona24 In situatia in care acum informarea nu mai este obligatorie, 1.dc partile se prezinta , dar nu ajung la intelegere, in afara de procesul verbal de ... (vezi toată discuția)