Buna seara,va rog mult de tot sa ma ajutati cu un eventual sfat respectiv procedura....acum 4 ani am imprumutat din doua banci o anumita suma de bani.Pentru a fi sigur ca ii pot scoate,am facut tranzactia de la ambele dorind ca ulterior sa ii returnez uneia dintre banci pentru a ramane doar cu imprumutul de la prima.Fostul meu cumnat,care nu a lucrat decat la negru a facut aceeasi cerere la anumite banci insa fara succes.Tinand cont de omenie si de gradele de rudenie din vremea aceea i-am imprumutat suma de 6000 euro pe incredere,fara nici un act la mana.O data cu mine si-a achizitionat o masina pe care a si inscris o in acelasi timp.Datorita refuzurilor primite de la banci ,a decis sa imi plateasca suma in sistem de rate,mergand uneori si depunand in contul meu,cu copia mea de buletin dar totusi aparand numele lui ca si depunator in contul meu bancar iar alteori imi dadea mie banii direct pentru rata.Divortand de sora sa,automat mi-a transmis sa trec la teapa datoria sa.Am incercat prin intermediul politiei sa fac ceva spunandu-mi ca nu are rost sa ma agit atata timp cat nu pot dovedi acest lucru printr-un act facut de mana.Insa zilele trecute,am auzit un caz identic,unde "rau platnicul" a fost totusi pedepsit prin sechestrul masinii pe care o avea,prin urmarire de telefoane ,urmarire generala. pe nume,dovezi adunadu-se in decursul anilor prin martori,prin compararea imprumutului din banca cu data achizitionarii masinii,detector de minciuni,martori etc. Este adevarat?pot face ceva daca as strange aceste dovezi si as aduce martorii?Va multumesc din suflet,astept un raspuns !
Va multumesc mult..... Am fost la politie in momentul in care a incetat sa "plateasca",iar ghilimelele sunt puse din cauza ca restituirea banilor era alandala ....cand si cand....dar era oarecum.... Politia l-a interogat,acesta s-a facut rosu la fata,observa si un copil de clasa 1 ca la mijloc e o minciuna cat casa,iar acesta a declarat ca nu recunoaste nimic si ca masina e luata din banii munciti de el,desi repet,limbajul corpului il trada din prima faza!Organele de politie mi-au afirmat ca si-au dat seama ca minte cu nesimtire dar in lipsa unor documente doveditoare,nu prea au ce face.....!!!!Pacat,si uite asa faci un bine,si ramai si rau platnic in cazul in care nu ai posibilitatea sa achiti si mofturile unor "canalii"ce se numesc oameni,din pacate!!!Sunt sigur ca nu sunt singurul.....dar....asta e...! Multumesc inca o data,cu stima!
eu stiu ca n-ar trebui sa va spun asta, ca pun sare pe rana, dar e vina dumneavoastra. ar fi trebuit sa faceti un act, macar de mana, daca nu la notariat. increderea si buna credinta sunt niste himere in ziua de astazi.
Draga cipri05, nu esti singura persoana in aceasta situatie. Eu am cumparat de la sora mea un garaj ,am platit cash, ea si sotul ei nu au avut niciodata timp sa revina ptr a face actele si acm sunt in situatia ta. Precizez : nu e fostul cumnat, e sora mea! Traim intr-o lume nebuna-nebuna si ar trebui sa invatam sa ne comportam ca atare! Sanatosi sa fim ca banii tot noi ii facem ! ...Si inca ceva...exista o lege a compensatiei, vei vedea ca vor pierde de 10 ori mai mult.... rabdare....
Nu stiu daca e un raspuns bun,dar incearca så-l inregistrezi cand vorbesticerti cu el .In speranta ca-si va recunoaste fapta si astfel vei putea sa ii intentezi proces si sa-ti recuperezi banii. Iti urez succes!
Imprumut
Petunia
buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)