Buna seara,va rog mult de tot sa ma ajutati cu un eventual sfat respectiv procedura....acum 4 ani am imprumutat din doua banci o anumita suma de bani.Pentru a fi sigur ca ii pot scoate,am facut tranzactia de la ambele dorind ca ulterior sa ii returnez uneia dintre banci pentru a ramane doar cu imprumutul de la prima.Fostul meu cumnat,care nu a lucrat decat la negru a facut aceeasi cerere la anumite banci insa fara succes.Tinand cont de omenie si de gradele de rudenie din vremea aceea i-am imprumutat suma de 6000 euro pe incredere,fara nici un act la mana.O data cu mine si-a achizitionat o masina pe care a si inscris o in acelasi timp.Datorita refuzurilor primite de la banci ,a decis sa imi plateasca suma in sistem de rate,mergand uneori si depunand in contul meu,cu copia mea de buletin dar totusi aparand numele lui ca si depunator in contul meu bancar iar alteori imi dadea mie banii direct pentru rata.Divortand de sora sa,automat mi-a transmis sa trec la teapa datoria sa.Am incercat prin intermediul politiei sa fac ceva spunandu-mi ca nu are rost sa ma agit atata timp cat nu pot dovedi acest lucru printr-un act facut de mana.Insa zilele trecute,am auzit un caz identic,unde "rau platnicul" a fost totusi pedepsit prin sechestrul masinii pe care o avea,prin urmarire de telefoane ,urmarire generala. pe nume,dovezi adunadu-se in decursul anilor prin martori,prin compararea imprumutului din banca cu data achizitionarii masinii,detector de minciuni,martori etc. Este adevarat?pot face ceva daca as strange aceste dovezi si as aduce martorii?Va multumesc din suflet,astept un raspuns !
V-ar ajuta si sa aveti un extras de cont cu viramentul sumei luate din credit catre el. Extrasele cu platile catre dvs dovedesc doar ca el va da niste bani, nu si invers. Cat a trecut de cand i-ati dat banii?
Buna ziua,
in momentul cand am luat creditul eram impreuna, dar banii au fost folositi exclusiv de el, pt o problema medicala a lui si a fetei pe care o are dintr-o relatie anterioara. Nu i-am facut nici un virament in acel moment, am luat banii si i-am folosit pt operatia lui si a fetei lui. In momentul respectiv, asa am considerat, ca un om cand are probleme de sanatate trebuie ajutat. Insa cand ne-am despartit a spus ca-mi va da banii in fiecare luna sa platesc, dar din pacate, dupa cateva luni nu s-a mai intamplat asa. De altfel eu eram sigura ca asa va fii, insa nu am stiut si in continuare nu stiu cum sa procedez.
Da, am mai auzit astfel de povesti. Calea unei actiuni in pretentii, este singura pe care o aveti. Datoriile fata de banca sunt doar ale dvs, nu si ale lui, asa ca ar trebui sa platiti ratele, daca nu vreti sa fiti executata silit.
(editat). Se poate dovedi cu martori si/sau alte mijloace de proba in fata instantei de judecata. Am avut o speta asemanatoare pe rolul unei judecatorii, sentinta ramasa definitiva si irevocabila in urma cu un an si 8 luni. Am dovedit cu martori, interogatoriu, inscrisuri.
Imprumut
Petunia
buna ziua! acum 2 ani, i-am dat cu imprumut cumnatului 10.000 de lei, fara chitanta ca era in familie. sora mea a divortat, cumnatul-fost si acum promite ca ... (vezi toată discuția)