avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salar - salarii compensatorii
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salar - salarii compensatorii

buna ziua,
v-as ruga sa ma ajutati cu o situatie:
un angajat la o societate de stat care urmeaza in cursul acestui an sa faca disponibilizari colective, in urma carora cei disponibilizati vor primii salarii compensatorii de la angajator, datoreaza o suma de bani la o banca (restanta la un credit).
saptamina aceasta angajatorul a primit de la un executor instiintare de poprire pe salar.
angajatul doreste sa se inscrie pe lista de disponibilizari.

intrebarea este urmatoarea:
se va face poprire si pe salariile compensatorii primite in urma disponibilizarii colective sau doar asupra veniturilor din salariul lunar primit pe perioada desfasurarii activitatii pina la disponibilizare?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:48, 2 August 2013
Art. 409 alin. (4) C. proc. civ., prevede cã: „ajutoarele pentru incapacitate temporarã de muncã, compensaţia acordatã salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncã pe baza oricãrei dispoziţii legale (....) nu pot fi urmãrite decât pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere”.


Asadar, nu se pot popri.
va multumesc,
e art. 728 (4) in noul cod de procedura civila.
Doar daca executarea silita a inceput ulterior datei de 15.02.2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara oanadumitru1976 oanadumitru1976 Acum 12 ani am divortat si am primit prin hotarare judecatoreasca custodia copilului si pensie alimentara pentru care s-a stabilit ca i se trimite prin posta ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare vasilescumarius vasilescumarius va salut ,va prezint o situatie si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez . - am fost instiintat de catre comp la care lucrez ca nu mai au nevoie de mine si ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari colective opetru opetru De la 1 sept in unitatea noastra se vor face disponibilizari colective,care prevad conform CCM plata intre 3-6 salarii compensatorii catre cei disponibilizati. ... (vezi toată discuția)