avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Provizioane
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Provizioane

Am un client pe care il consider incert. Valoarea lui este de 10.000lei .Vreau sa constitui provizion . Cum fac nota contabila? Doar pentru partea de 30% deductibila sau si pentru partea de 70% nedeductibila?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 22:27, 2 August 2013
Si pentru partea deductibila si pt cea nedeductibila.

6812_analitic = 491 3000 lei, analitic distinct pentru partea de 30% deductibila
6812_analitic = 491 7000 lei, analitic distinct pentru partea de 70% nedeductibila, ca sa stiti la calcul imp/profit.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustari pentru deprecierea creantelor mandrax mandrax Buna tuturor, Am un client caruia i s-a deschis procedura de insolventa, conf.Cod Fiscal pot face provizion deductibil fiscal in procent de 100%, dar eu vreau ... (vezi toată discuția)
Constituire provizioane din creante teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o monografie privind constituirea de provizioane din creante.Este obligatoriu trecute creantele pe contul 4118?Ce cont se ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)