avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Furt sau nevoi ale MApN pentru interceptarea OZN-rilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Furt sau nevoi ale MApN pentru interceptarea OZN-rilor

In anul 2010 am fost... sanctionat(ca toata lumea) cu 25 %,am inteles in sensul ca a fost condamnata toata lumea.Primesc mai acusica cateva zile o noua decizie de pensie,in baza OuG nr.1/2011 si constat cu uimire ca am fost ...revizuit cu inca 330 ron(in minus) din brut,ajungand la coccogeamitea pensie militara de 1500 ron.In asteptarea lunii octombrie cand se v-a ...mari(poate a lor) sau se va reveni la sumele din 2010,ii rog pe cei care se pricep sa-mi explice motivele acestei revizuiri.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 7 August 2013
1. Cel mai bine ar fi sa intrebati direct la Casa sectoriala de pensii a MApN.

2. Nu avem de unde sti care este temeiul legal al modificarii asa de dese a pensiilor militarilor.
Aveti posibilittaea sa atacati in instanta acea decizie de recalculare a pensiei.
consider si eu ca atacarea in instanta este cea mai pertinenta solutie
Instanta nu judeca decat dupa un raspuns al Casei sectoriale de pensii la contestarea deciziei.
Art. 149 din Legea nr.263/2010 :
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii si de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii, respectiv la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

(2) Procedura de examinare a deciziilor supuse contestarii reprezinta procedura administrativa prealabila, obligatorie, fara caracter jurisdictional.
(3) Comisia Centrala de Contestatii functioneaza in cadrul CNPP.
(4) Deciziile de pensie necontestate in termenul prevazut la alin. (1) sunt definitive.

Art. 150
.....
(3) In solutionarea contestatiilor, Comisia Centrala de Contestatii si comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii adopta hotarari.
(4) Termenul de solutionare a contestatiei este de 45 de zile de la data inregistrarii acesteia.
......

Art. 151
(1) Hotararile Comisiei Centrale de Contestatii, respectiv ale comisiilor de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii se comunica persoanelor in cauza si caselor teritoriale de pensii sau caselor de pensii sectoriale interesate, dupa caz, in termen de 5 zile de la adoptare.
(2) Hotararile prevazute la art. 150 alin. (3) pot fi atacate la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la comunicare.
(3) Hotararile prevazute la art. 150 alin. (3) care nu au fost atacate la instantele judecatoresti in termenul prevazut la alin. (2) sunt definitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)
La ce articol de lege sa ma refer ? ContSters326883 ContSters326883 Mi s-a respins dosarul de inscriere la pensie la limita de virsta . Va rog sa-mi spuneti la ce lege sa ma refer cind voi cere judecatorului cererea la ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)