avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LA CE ARTICOL DE LEGE SA MA REFER ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LA CE ARTICOL DE LEGE SA MA REFER ?

Mi s-a respins dosarul de inscriere la pensie la limita de virsta . Va rog sa-mi spuneti la ce lege sa ma refer cind voi cere judecatorului cererea la inscrierea maea la pensie ? De unde pot lua un model de cerere ? MultumEsc
Cel mai recent răspuns: ContSters326883 , utilizator 15:16, 3 August 2014
1. Potrivit art.149 alin.1 din Legea 263/2010, deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii si de casele de pensii sectoriale pot fi contestate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrala de Contestatii, respectiv la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.

2. Hotararile Comisiei Centrale de Contestatii, respectiv ale comisiilor de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii se comunica persoanelor in cauza si caselor teritoriale de pensii sau caselor de pensii sectoriale interesate, dupa caz, in termen de 5 zile de la adoptare.
Hotararile prevazute la art. 150 alin. (3) din Legea nr.263/2010 [in solutionarea contestatiilor, Comisia Centrala de Contestatii si comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii adopta hotarari] pot fi atacate la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la comunicare.

3. Model de contestatie pentru Comisia Centrala de Contestatii
[ link extern ]
am inteles multumesc . am depasit etapa de contestatie . ma intereseaza un model de cerere prin instanta si temeiul .
Temeiul il gasiti in art.151 alin.2 din Legea 263/2010 , si anume: Hotărârile prevăzute la art. 150 alin. (3) pot fi atacate la instanţa judecătorească competentă, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Va puteti ghida pentru actiune si accesand acest link :
[ link extern ] /
va multumesc foarte foarte mult domnule

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt sau nevoi ale mapn pentru interceptarea ozn-rilor flocirel flocirel In anul 2010 am fost... sanctionat(ca toata lumea) cu 25 %,am inteles in sensul ca a fost condamnata toata lumea.Primesc mai acusica cateva zile o noua decizie ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia pensionare NiculaeB NiculaeB din 18 ani grupa ll mi se ia in calcul doar 12, pe motiv ca in perioada cand am fost sef de compartiment ctc , AQ nu beneficiez de grupa ll.Mentionez ca in CM ... (vezi toată discuția)
Competenta de solutionare Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate sfatui cineva: Am solicitat in scris Casei sectoriale de pensii a MAI sa-mi recalculeze pensia, in sensul de a-mi ... (vezi toată discuția)