avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna ziua,am cateva intrebari de lamurit,poate ma ajuta cineva aici:
-am lucrat la o firma unde am fost detasat in Franta pe o perioada mai lunga unde am depasit norma legala a orelor lucrate
-sotia mea a lucrat la aceeasi firma ,tot detasata,am avut un apartament inchiriat pe numele patronului dar noi am platit chiria si restul cheltuielilor
-pe perioada lucrata nu am beneficiat de concediu de odihna.
Pot,acum,recupera plata orelor suplimentare,chiriei si concediului de odihna?Daca DA in baza caror legi?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 5 August 2013
Potrivit art.47 alin.(4) C.mun., dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.

Astfel:
- CO neefectuat se va compensa in bani la incetarea c.i.m. , potrivit art.146 alin.4 C.mun.

- munca suplimentara se compenseaza cu timp liber platit acordat salariatului in urmtoarele 60 (saizeci) de zile calendaristice de la efectuarea acestora. Deci practic, pentru orele de munca efectuate suplimentar, salariatul va avea liber, insa va primi salariu ca si cum ar fi mers la munca in perioada respectiva.

Plata muncii suplimentare se face in bani numai in cazul in care compensarea prin timp liber platit nu este posibila in cele 60 de zile ulterioare efectuarii muncii. In acest caz, angajatorul va trebui sa plateasca salariatului un spor de minim 75% din salariul de baza, proportional cu orele suplimentare lucrate.
Multumesc,o precizare,am fost detasat dar toate drepturile banesti care au fost platite au fost din contul angajatorului....
In acest caz,el este cel care va suporta cele de mai sus mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare versus concediu odihna adrianacali adrianacali 1. Am acumulat foarte multe ore suplimentare care nu au putut fi recuperate in ultimele 18 luni. Exista vreo modalitate de a-mi fi platite? 2. Desi am foarte ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Timpul maxim de lucru intr-o saptamana alina_25 alina_25 Am o cunostiinta lucreaza ca agent de paza si face lunar si 60-70 ore pe acelasi salariu adica eu stiam ca 48 ore este durata maxima de munca . (vezi toată discuția)