avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În ce mãsurã lichidatorul poate fi obligat sã ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În ce mãsurã lichidatorul poate fi obligat sã plãteascã salariile neplãtite de angajator

Angajatorul meu, ajuns în faliment, din vina conducerii defectuoase, a fost radiat din Registrul Comerţului, în judecata de fond.
Lichidatorul numit de instanţă, înţeles cu angajatorul, nu a vrut să-mi recunoască nici condiţia de angajat, nici drepturile salariale şi nici vechimea în muncă.
Este de remarcat faptul că, am îndeplinit simultan, la acelaşi angajator, mai multe funcţii/am avut mai multe ocupaţii, dar nu am fost plătit decât parţial.
Nu am intrat încă în posesia hotărârii date de instanţa de fond.
Ce pot face :
1)Pot cere în litigiul de muncă, - în care sunt înaintea primului termen, ca lichidatorul numit de instanţă, (în procedura insolvenţei) - care a condus si a administrat afacerea angajatorului meu, fără a obţine nici un document contabil de la angajator, sa-mi plătească salariile cuvenite, odată cu impozitele aferente lor ?
2)Pot cere în litigiul de muncă, lichidatorului, deschiderea si completarea carnetului de muncă cu toate ocupaţiile prestate de mine?

Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 14:26, 12 August 2013
Lichidatorul numit de instanţă, înţeles cu angajatorul, nu a vrut să-mi recunoască nici condiţia de angajat, nici drepturile salariale şi nici vechimea în muncă.


Ati avut raport de munca / c.i.m. incheiat cu acel angajator? Intrucat numai in aceste conditii nu se poate recunoaste calitatea de salariat.
Da, a existat raport de munca, in urma semnarii unui c.i.m. neinregistrat la I.T.M.
iar, c.i.m. a fost retinut de angajator, imediat dupa semnarea lui de catre parti, angajator si salariat, in ambele exemlare, pentru a-l inregistra la I.T.M.!
Inregistrarea - repet - nu a avut loc, dar raportul de munca a decurs o perioada de trei ani, de la semnarea c.i.m.

1)Pentru faptul ca, angajatorul meu, a fost radiat din Registrul Comertului - in urma inchiderii procedurii falimentului - pot cere în litigiul de muncă, - în care sunt înaintea primului termen, ca lichidatorul numit de instanţă, (în procedura insolvenţei) - care a condus si a administrat afacerea angajatorului meu, fără a obţine nici un document contabil de la angajator, sa-mi plătească salariile cuvenite, odată cu impozitele aferente lor ?

2)Pot cere în litigiul de muncă, lichidatorului, eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa ca am lucrat la angajator, in perioada pe care o pot dovedi cu martori si inscrisuri?

3)Pot cere în litigiul de muncă, lichidatorului, deschiderea si completarea carnetului de muncă cu toate ocupaţiile prestate de mine/metoda Revisal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum funcþioneazã vechimea în muncã viktorV viktorV Stimaţi forumişti, În aceeaşi perioadă de timp, am avut doi angajatori unul între orele 7-15 si celălalt între orele 15-23, ale zilei ... (vezi toată discuția)
Sa chem in litigiul de munca i.t.m. - pentru a fi obligat sa-mi incheie cartea de munca? viktorV viktorV In cazul meu, angajatorul - societatea \\"R\\" pe actiuni, este in insolventa. \\"R\\" nu a inregistrat Contractul individual de munca, al meu, la I.T.M., iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare salar tehnician tehnician Buna seara, Am fost angajatul unei firme pana la data de 01.10.2012, firma a intrat in insolventa la data de 26.09.2012. Mi-am dat demisia cu lichidare la zi. ... (vezi toată discuția)