avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie intre frati

Buna ziua. Vreau sa cumpar un imobil de la fratele meu (imobil pe care fratele l-a dobandit prin donatie de la parintii nostri, suntem 2 frati). Fratele este casatorit si are copii minori. In situatia in care el face donatie catre mine cine poate ataca donatia? Sau poate fii atacata? Sau putem anula donatia facuta initial de parinti, sa li se transfere lor dreptul de proprietate si apoi ei sa-mi lase bunul prin testament, cu acordul fratelui. Sau ce alta modalitate mai sigura imi recomandati? Poate o promisiune de vanzare-cumparare, dar nu stiu exact ce presupune asta.Mentionez ca nu as dori ca imobilul sa figureze, deocamdata pe numele meu, eventual pe al parintilor, sau pe al fratelui in contiunuare (vreo 2-3 ani). Multumesc
Mostenitorii rezervatari cine sunt in cazul unei donatii? Copii fratelui?
D-nule cyan, nu se pune problema de dezmostenire...am explicat mai sus , fiecare am primit de la parinti cate un apartament, doar ca le-am dobandit in mod diferit, fratele vrea sa vanda, eu vreau sa cumpar, nu vreau sa platesc taxe si nici sa fie pe numele meu (al nostru) o perioada
Cumparati pe numele copilului. Daca este minor dvs veti fi procuratori de fonduri prin donatie pt a achita pretul iar copilul va deveni proprietarul apartamentului.
@mariaxx, nu am avut nicio intentie sa va acuz de ceva dar nu "suna" a ceva normal ca un frate sa vanda un imobil altui frate in conditiile in care are copii. Poate sunt obisnuit cu ideea ca trebuie lasat ceva copilului drept mostenire.
Cyan, am inteles, dar el oricum vinde imobilul respectiv, fie ca mi-l "vinde " mie sau altcuiva, deci nu se pune problema de a lasa apartamentul respectiv, mostenire copiilor lui. Eu vreau sa cumpar pt copilul meu, si daca tot vreau sa cumpar si el vrea sa vinda am zis sa facem totul in familie. Joha, am inteles ca in cazul in care il iau pe numele copilului e mai complicata treaba, in sensul ca sunt taxe mai mari si proceduri mai complicate si totul se face prin autoritatea tutelara. Si in cazul in care vreau sa vand inainte de a implini copilul varsta de 18 ani (acum are 3 ani) e si mai complicata treaba.Dar, e si varianta asta in calcul
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
mariaxxx, utilizator

Alte discuții în legătură

Propietar la 17 ani femeie40 femeie40 buna ziua. am si eu o intrebare. am 40 ani sunt casatorita si am 2 baieti 17 si 3 ani jumate. as dori sa vand ce avem acum si partea mea sa o cedez copilului ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice de familie alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna ziua, Parintii mei sunt divortati si au un bun comun impreuna si anume un imobil cu 3 camere. Partajul nu a fost facut datorita faptului ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Donatie cu scutire de raport, vanzare catre sot anavasile965 anavasile965 Buna ziua, Parintii mei mi-au donat in urma cu 28 ani un apartament cu 3 camere,donatie cu scutire de raport, asa cum este trecut in actul de donatie. La data ... (vezi toată discuția)