avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratie sanatate

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o problema.
lla declaratia de sanatate de luna trecuta la rubrica TOTAL SUMA DE RECUPERAT DE LA FNUASS am 200 lei. pentru luna februarie am cota de contributie pt concedii si indemnizatii: 258 lei. am si concedii medicale suportate de FNUASS de 1000 lei. la declaratia pt luna februarie la rubrica TOTAL SUMA DE RECUPERAT DE LA FNUASS PT CONCEDII SI INDEMNIZATII DIN LUNA/LUNILE ANTERIOARE PT CARE NU S-A DEPUS CERERE DE RECUPERARE, trec suma de 1200 lei sau doar 200 lei, platesc 58 lei (258-200) si abia luna viitoare recuperez acesti 1000 lei?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 08:35, 5 August 2009
Treceti toata suma de recuperat conform balantei de verificare.
revin cu o intrebare. pentru luna martie am un salariat cu certificat medical. firma mea este din localitatea X, salariatul este din localitatea Y (acolo are si medicul de familie). declaratiile pt sanatate si concedii medicale le trimit online, dar un exemplar il depun si la cutia postala de la Directia de Sanatate.
in acest caz (cand salariatul este din alta localitate) cum procedez cu declaratiile? unde le trimit? si exemplarul rosu de la certificatul medical?
Calitatea de asigurat nu este conditionata de domiciliu salariatului, localitatea unde are sediul angajatorul sau cu ce Casa de sanatate are contrat medicul de familie. Salariatul poate opta pentru orice Casa de sanatate teritoriala din tara.
Daca salariatul a optat pentru Casa de sanatate Y si avetii salariati asigurati si la Casa de sanatate X atunci declaratiile de sanatate trebuiesc facute atat pentru Casa de sanatate X cat si pentru Casa de sanatate Y. Diferenta inre cele doua declaratii se refera doar la asigurati si coasigurati, Centralizatorul declaratiei este acelasi pentru cele doua case. Programul pentru declaratii de sanatate face lucrul acesta doar sa selectati corect casa de asigurare a salariatului si sa generati declaratii pentru fiecare casa.
Referitor la declaratia de concedii medicale aceasta se face doar la casa de sanatate de domiciliu a angajatorului si in cazul in care aveti concedii medicale nu poate fi depusa on-line. Exemplarul rosu al certificatului medical se anexeaza la declaratie.
Referitor la declaratia de concedii medicale aceasta se face doar la casa de sanatate de domiciliu a angajatorului si in cazul in care aveti concedii medicale nu poate fi depusa on-line. Exemplarul rosu al certificatului medical se anexeaza la declaratie.

si cum trimit declaratia de concedii medicale? prin posta? cu confirmare? aveti idee?
Declaratia o depuneti la biroul de primire declaratii la Casa de sanatate din judetul unde isi are sediul angajatorul. Puteti sa le trimiteti si prin posta cu confirmare de primire, dar nu recomand.

Alte discuții în legătură

Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Declaratii sanatate Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care am un salariat din alta localitate, ce anexe din declaratia la sanatate trimit la casa de sanatate respectiva? (vezi toată discuția)
Completare declaratie 102 cristina 4 cristina 4 Buna ziua am completat in declaratie 102 toate obligatiile la stat, pentru contul contrb boala 0.85% am de recuperat boala de la FNUASS cum este corect ... (vezi toată discuția)