avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii declaratie sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

declaratie sanatate

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o problema.
lla declaratia de sanatate de luna trecuta la rubrica TOTAL SUMA DE RECUPERAT DE LA FNUASS am 200 lei. pentru luna februarie am cota de contributie pt concedii si indemnizatii: 258 lei. am si concedii medicale suportate de FNUASS de 1000 lei. la declaratia pt luna februarie la rubrica TOTAL SUMA DE RECUPERAT DE LA FNUASS PT CONCEDII SI INDEMNIZATII DIN LUNA/LUNILE ANTERIOARE PT CARE NU S-A DEPUS CERERE DE RECUPERARE, trec suma de 1200 lei sau doar 200 lei, platesc 58 lei (258-200) si abia luna viitoare recuperez acesti 1000 lei?
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 08:35, 5 August 2009
Buna dimineata,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema legata de delacaratiile de sanatate. Am un unchi care este angajat la o firma din Ialomita, iar casa de asigurari pentru care a aoptat este in Teleorman (unde are domiciliul). Firma a depus insa declaratiile pentru casa de asigurari din Ialomita, iar din aceasta cauza nu poate sa se interneze, fiind bolnav in judetul Teleorman, cum ca nu este asigurat. Ce pot face in aceasta situatie:? Trebuiesc facute rectificative pentru toate lunile in care a cotizat la Ialomita, pentru casa de asigurari din Teleorman? Mentionez pentru a fi mai explicita ca in declaratii pentru persoana in cauza nu a fost selectata din program casa de asigurari din Teleorman si a fost lasata cea implicita a casei de asigurari din Ialomita unde are sediul firma.
Dansul a optat pentru CAS Teleorman, dar angajatorul stia acest lucru? Unchiul dvs. trebuia ca la angajare sa-i comunice angajatorului acest lucru. Poate sa faca o cerere catre angajator ca sa-l declare de acum inainte la Teleorman. Pentru internare poate cere angajatorului o adeverinta din care sa reiasa ca s-a retinut si virat contributia in contul ........, si ca a fost inclus pe lista pentru CAS Ialomita.
"ART. 215
(1) Obligatia virarii contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate revine persoanei juridice sau fizice care angajeaza persoane pe baza de contract individual de munca ori in baza unui statut special prevazut de lege, precum si persoanelor fizice, dupa caz.
(2) Persoanele juridice sau fizice la care isi desfasoara activitatea asiguratii sunt obligate sa depuna lunar la casele de asigurari alese in mod liber de asigurati declaratii nominale privind obligatiile ce le revin fata de fond si dovada platii contributiilor."
adeverinta va trebui vizata la CAS Ialomita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Declaratii sanatate Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care am un salariat din alta localitate, ce anexe din declaratia la sanatate trimit la casa de sanatate respectiva? (vezi toată discuția)
Completare declaratie 102 cristina 4 cristina 4 Buna ziua am completat in declaratie 102 toate obligatiile la stat, pentru contul contrb boala 0.85% am de recuperat boala de la FNUASS cum este corect ... (vezi toată discuția)