avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Inregistrarea contractelor potrivit ordinului ANAF ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Inregistrarea contractelor potrivit ordinului ANAF 1.400/2012

Expresia "teritoriul Romaniei" din ordinul ANAF 1.400/2012 se refera la spatiul geografic (intre granitele tarii) sau la cel fiscal?
Conform art. 1, alin. 1, "(1) Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile"

Conform art. 2 al aceluiasi ordin, "Contractele/Documentele încheiate de persoane juridice române, persoane fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine cu persoane juridice străine sau persoane fizice
nerezidente pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării, potrivit prezentelor dispoziţii."

Conform cod fiscal, art. 133, alin. 2:
" (2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acţionează ca atare este locul unde respectiva persoană care primeşte serviciile îşi are stabilit sediul activităţii sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana îşi are sediul activităţii sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primeşte serviciile. În absenţa unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primeşte aceste servicii îşi are domiciliul stabil sau reşedinţa obişnuită."
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 21:23, 8 August 2013

Expresia "teritoriul Romaniei" din ordinul ANAF 1.400/2012 se refera la spatiul geografic (intre granitele tarii).

Locul de prestare a serviciilor, conform Codului Fiscal, art. 133, alin. 2, este definit din punct de vedere al aplicarii TVA-ului, si nu are nimic de a face cu nregistrarea contractelor la Finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice nerezidente Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : \\"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România ... (vezi toată discuția)
Plata factura prestari servicii-este nevoie de contract?? adela05 adela05 Pentru ca o societate sa plateasca o factura de prestari servicii unei alte societati, este neaparat nevoie de un ctr de prest servicii, sau este suficienta o ... (vezi toată discuția)