avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru si prima intabulare realizata de proprietari
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru si prima intabulare realizata de proprietari

Buna seara,

Doresc sa va intreb daca realizarea cadastrului si a primei intabulari pentru un imobil se pot realiza in continuare tot de catre proprietari, conform Legii Cadastrului 7/1996, republicata in februarie 2013.

Auzisem ca Guvernul ar vrea sa realizeze cadastru gratuit printr-un parteneriat, dar nu stiu daca aceasta masura a inceput sa se aplice.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:10, 11 August 2013
Aici gasiti informatii cu primire la proiectul “Cesar” : [ link extern ]
Recomandarea mea este sa va faceti prima intabulare , sa nu asteptati pana cand se va realiza cadastrul general. De peste 20 de ani se discuta si se promite realizarea acestei importante documentatii.Pana anul trecut a fost realizat doar in 7 comune, asa ca e de asteptat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabularea si cadastrul proprietatilor vor fi gratuite? florinovici florinovici Am un apartament la care nu s-a facut cadastru si intabularea si as vrea sa stiu daca e adevarat ca beneficiez de gratuitate la cadastru si intabulare si ce ... (vezi toată discuția)
Legi pt.intabulare schimbate? OMC OMC am inteles ca acum trei sau 4 luni au schimbat legile pt. intabulare.si probabil de la sfarsitul lui septembrie o sa coste mai putin pt. al intabula (vezi toată discuția)