avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua, as dori si eu un raspuns.... pe data de 21 iulie mi-a fost suspendat contractul de munca. Seful meu mi-a zis ca va trebui sa astept decizia pt incheierea contractului care nu a sosit nici acum. Problema este ca pe data de 08 am primit salariul pe card pe cele 21 zile lucrate insa eu pe acest an nu am luat nici o zi de CO. Nu trebuia sa imi primesc banii pt zilele de CO ramase (aprox 10 zile )? Va rog anticipat daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: mikiii , utilizator 20:55, 11 August 2013
A incetat sau nu c.i.m.?
freeelis a scris:

A incetat sau nu c.i.m.?


Da, a incetat, urmeaza sa primesc decizia de incetare acasa, Ca sa explic mai pe scurt...eu lucram la o ag de pariuri sportive, am sunat-o din liberul meu pe colega mea sa puna un bilet pt tatal meu (am incalcat regul pt ca nu avem voie), a vazut-o pe camere, a trimis pe cineva de la sediu in agentie si ea a recunoscut ce s-a intamplat. Am fost chemate sa dam nota explicativa si ni s-a spus ca urmeaza sa primim decizia prin posta (daca este incheiat contractul prin demisie sau daca urmeaza cercetare disciplinara). Nu am semnat demisie, niciun alt act in afara de nota expl pe care am dat-o si o suspendare de contract.
C.i.m. , parerea mea, nu este incetat, atata timp cat nu ati primit decizia de incetare.

1. Demisia este actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

2. Concedierea disciplinara se poate dispune numai dupa efectuarea procedurii cercetarii disciplinare prealabile. In caz contrar, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
mikiii a scris:

Problema este ca pe data de 08 am primit salariul pe card pe cele 21 zile lucrate insa eu pe acest an nu am luat nici o zi de CO. Nu trebuia sa imi primesc banii pt zilele de CO ramase (aprox 10 zile )? Va rog anticipat daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mii de multumiri!



Conf art 146 alin 4 CM compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

In concluzie, daca vi s-a incetat CIM, ar fi trebui ca angajatorul sa va compenseze in bani CO de odihna neefectuat.
Solicitati in scris acest lucru angajatorului, iar daca nu se conformeaza sesizati ITM-ul local. De asemenea va puteti adresa instantei de judecata, in speta Tribunalul, sectia litigii de munca. Cererile se judeca in regim de urgenta. In prealabil va recomand sa treceti pe la un mediator.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este obligat sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna amaria70 amaria70 Bună ziua! Am o întrebare dacă în luna August îmi dau demisia cu preaviz și nu am efectuat tot CO zilele ramase se pot plăti. CO fiind de 21 de zile. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioana28_02 ioana28_02 Buna ziua! Sunt angajat ca sofer pe tir de 1 an si 4 luni si vreau sa imi dau demisia. Am pe cartea de munca trecut minimul pe economie si nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)