avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce trebuie sa cuprinda un contract cu un avocat pentru ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce trebuie sa cuprinda un contract cu un avocat pentru fi reprezentat de acesta in instanta

1. V-as ruga ,daca se poate sa-mi spune-ti , ce anume trebuie sa cer , sa se treaca intr-un contract cu un avocat pe care voi dori sa-l angajez intr-un proces de partaj . Va intreb acest lucru , deoarece am citit aici pe forum cum anumite persoane se plangeau , ca avocati platiti de ei nu isi faceau intotdeauna treaba , decat daca erau platiti pentru fiecare serviciu facut ( acte ,reprezentare la tribunal si altele ) stiind ca un proces de partaj dureaza ceva timp .
2. Cererea de ajutor judiciar se depune inaintea depunerii dosarului sau dupa aceea .
Cel mai recent răspuns: nsm , utilizator 17:31, 11 August 2013
Contractul este tip.
Se poate stabili onorariu de succes.

Nu aveti ce sa faceti decat sa va intelegeti cu avocatul in functie de intelegere...
Nu sunteti obligat sa platiti la termen cum nici avocatul nu este obligat la nimic.
Puteti gasi avocat sa va ia 20 % din valoare la final, spre exemplu.

Daca nu va intelegeti puteti merge si fara avocat.
Trebuie sa semnati o delegatie avocatiala(pt a fi reprezetat in instanta de av angajat)si un contract de asistenta juridica din care vor rezulta serviciile prestate de av.cuantumul onorariului,ambele inscrisuri fiind tipizate eliberate de baroul din care face parte.Inainte de a semna contractul verificati pe site-ul csm daca av este membru al unbr si nu membru al unui barou fantoma bota sau altele.Solicitati de la inceput ca doriti ca onorariul achitat sa acopere asistenta si reprezentare juridica pe durata derularii intregului litigiu la fond.
Va multumesc domnilor avocati pentru informatiile date .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Contract de reprezentare avocat cbutan cbutan Buna ziua, Doresc sa inchei un contract de reprezentare in proces cu un avocat . Am vizualizat un model de contract si nu am inteles ce inseamna alin 1. Eu ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala luticus luticus O asemenea imputernicire tipizata pentru un barou are la serie doua litere care probabil indica judetul, urmeaza un numar din 5 cifre /2015 insa nu contine nr ... (vezi toată discuția)