avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de reprezentare avocat
Discuție deschisă în Executare silită

contract de reprezentare avocat


Buna ziua,
Doresc sa inchei un contract de reprezentare in proces cu un avocat . Am vizualizat un model de contract si nu am inteles ce inseamna alin 1.
Eu nu voi plati lunar ci strict renumeratia avocatului pentru prestatia sa intr-o faza a procesului.
Cum trebuie specificat acest lucru ?Cum adica nu ma apara in justitie ?
Art. 4. ONORARIUL
Pentru asistenţa juridică prestată, CLIENTUL va plăti un onorariu net de ........ lei lunar, pentru perioada prevăzută la art. 3. Plata se va efectua la data de ..... ale fiecărei luni.
Onorariul prevăzut la alin. 1 nu cuprinde intervenţiile necesare pentru apărarea drepturilor şi intereselor CLIENTULUI în justiţie sau în faţa instanţelor arbitrale ori a organelor administrativ-jurisdicţionale.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:09, 11 Ianuarie 2015
Verificati daca avocatul respectiv este membru UNBR SI NU AL UNUI BAROU FANTOMA Bota sau altele ,contractul de asistenta juridica este un tipizat valabil pentru toti avocatii ,va pot spune ca in contractul tip folosit in Bucuresti de av membrii ai Baroului Buc nu exista prevederile mentionate de de dvs.Exista in provincie si alte modele de delegatii asa cum exista cazuri in care av formuleaza un act aditional la contractul tip de asistenta pt clauze suplimentare.
Ceea ce mentionati dvs este pentru plata lunara a unui onorariu pt a va reprezenta avocatul in diverse situatii extrajudiciare.

Cand reprezentarea este pentru instanta se mentioneaza expres nr de dosar si instanta la care are imputernicire sa va reprezinte/asiste, precum si plata onorariului pt aceasta activitate.

Lecturati tipizatul de contract inainte de a-l semna si discutati cu avocatul eventualele dvs neclaritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa cuprinda un contract cu un avocat pentru fi reprezentat de acesta in instanta nsm nsm 1. V-as ruga ,daca se poate sa-mi spune-ti , ce anume trebuie sa cer , sa se treaca intr-un contract cu un avocat pe care voi dori sa-l angajez intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)
Prestatii avocatiale nefacturate? antofel antofel Un cabinet individual de avocat, platitor de TVA, incheie cu un client un contract de asistenta juridica pentru asistenta si reprezentare in dosar X de la ... (vezi toată discuția)