avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?

nu o sa insist asupra detaliilor legate de jignirile si umilintele la care sunt supusa de sot (zilnic din idioata, urata, proasta, incapabila, indolenta etc. nu ma scoate)... Pana ma hotarasc sa divortez (si spun asta deoarece salariul meu este mic si nu imi permit sa inchiriez o locuinta si sa ma intretin atat pe mine cat si pe minorul de 5 ani, parinti nu am, alte persoane la care sa pot locui provizoriu nu cunosc, ) ma intereseaza ce anume as putea face in mod legal, ce fel de actiune in instanta, pt.ca deciziile ce privesc cresterea si educatia minorului sa fie luate doar de mine? Poate parea stupida intrebare insa este cat se poate serioasa, avand in vedere ca sotul meu nu stie sa il educe, il lasa sa faca numai ce vrea el fara a-l certa cand situatia o impune, mai mult ma cearta pe mine de fata cu copilul spunandu-mi sa il las in pace, ce daca a gresit, e copil , etc. Caracterul sotului de incapatanat notoriu a dus si la acea ca nu i-am facut copilului vaccinul obligatoriu la 4 ani, fiindca sotul nu mai vrea ca cel mic sa fie vaccinat , etc ...... daca el nu vrea e musai sa nu vreau nici eu, daca cel mic e racit sotul se incapataneaza sa nu il ducem la doctor ci sa ii dam un anumit medicament pe principul ca stie el ca asta ii va face bine ...... . Incerc sa-l invat pe copil sa scrie, incerc sa il invat operatiuni matematice, vreau sa il invat ceasul dar nu pot ca nu sunt lasata de sot ........Sunt multe de adaugat.... Divergentele dintre mine si sot se rasfrang puternic asupra copilului acesta afirmand de cateva ori ca daca ne mai certam el isi face bagajele si pleaca de acasa. Si mititelul nu are decat 5 anisori si jumatate :((...... Ce sa fac in aceasta situatie? Cu vorba buna nu reusesc sa il fac pe sot sa inteleaga ca cel mic nu poate fi educat numai cum vrea el, in casa trebuie sa existe niste reguli ...... E grava situatia credeti-ma, lucrurile stau mult mai rau decat le-am expus ......Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi :((
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
alla1975, utilizator
Doamna, problemele astea de comportament nu aveti cum sa le demonstrati.
Exista personalitati sociopate, care in exterior sunt perceputi ca oameni extraordinari, iar cu apropiatii se comporta asa cum spuneti.
Nu-l puteti obliga sa mearga la psiholog, acest tip de om nu recunoaste niciodata ca are o problema, totdeauna altul e de vina.
Referitor la interdictia de a pune mana pe hainele lui (mancarea facuta de dvs. o consuma?) seamana cu ceva vu de catre mine, nu cumva domnul este cursant Yoga? Sau daca nu este, nu citeste carti din acestea, de terapii alternative sau chestii paranormale? Nu v-a acuzat ca raspanditi energie negativa?
Alta cauza ar fi existenta unei relatii paralele.
Eu va sfatuiesc din nou, mergeti la un psiholog renumit, povestiti tot ce ati scris aici si psihologul, daca e bun, va avea si diagnosticul domnului, din ceea ce-i spuneti si va va indica pasii de urmat.
Legal, prin instanta, nu rezolvati nimic. Veti fi trimisa la mediere, la intocmirea unui plan parental, etc., veti fi acuzata ca abuzati copilul.
Martonze, utilizator
Nu, nu este yogin si da, mancarea facuta de mine ii place doar atunci cand ne intelegem cat de cat, cand nu ne mai intelegem imi spune ca habar n-am sa gatesc, desi gatesc foarte bine... Si nu inteleg ce vreti sa spuneti, acum chiar ca ma speriati, tot eu abuzez copilul? Vrand sa ii ofer o educatie? As pleca si acum cu el de acasa dar nu am unde sa ma duc, intelegeti? Sunt un amarat de bugetar cu 800 ron net, ce as putea sa inchiriez cu banii astia, sa mai si mancam si intretine? Sa imi schimb locul de munca ... credeti ca este atat de simplu? Ma si vad ducandu-ma la un astfel de centru pt.femei abuzate din orasul nostru, dar nu avem asa ceva aici unde locuiesc eu .... Toate minciunile astea cu statul nostru drag care ajuta familia sunt niste prostii..... Am incercat de nenumarate ori sa imi conving si sotul sa facem ceva, sa dezvoltam o afacere, nu vrea oameni buni si pace. Credeti-ma pe cuvant ca nu vrea sa ne cumparam mobila in casa, nu vrea sa zugravim, nu vrea sa facen nimic .....Avem o camera goala pe care ar trebui sa amenajam copilului ca peste un an incepe scoala si el nu vrea sa facem asta, spune ca nici el nu a avut birou sau scaun cand era mic si tot a invatat ..... Ce sa va mai zic? Credeti ca un psiholog poate pune un diagnostic numai din ceea ce ii povestesc eu?

Vreau sa mai adaug ce i-am raspuns unui mediator prin mesaj privat ca sa va edificati mai bine asupra situatiei:

Mediatori cunosc personal si eu, lucrez intr-o institutie publica si cunosc inclusiv avocati si ar avea cine sa ma ajute in acest sens, insa cred ca pana a ajunge la mediator este nevoie sa lamuresc anumite probleme cu sotul (nu mai avem relatii intime si asta pt.ca eu nu mai vreau< spune ca nici el nu mai vrea dar ma jigneste cu prima ocazie cand imi face avansuri iar eu il refuz ..... comportament tipic de om cu probleme)... Vrea sa se razbune pe mine, se comporta asa fiindca eu i-am spus de mai multe ori ca vreau sa divortez , am si introdus actiune in instanta in urma cu doi ani dar am renuntat dupa ce a promis ca se va schimba si s-a schimbat, dar in rau ... M-a si lovit de cateva ori, iar ultima data am depus plangere la politie, am obtinut certificat medicol legal, dar ulterior am retras plangerea .... si stiti de ce? pt.ca nu am unde sa ma duc cu cel mic. Cine nu a trecut prin ce trec eu nu isi imagineaza cum este sa traiesti sub acelasi acoperis cu omul pe care l-ai reclamat la politie sau caruia i-ai intentat actiune de divort .... fiindca nu ai unde sa te duci, statul nu iti acorda sprijin in acest sens ... El nu intelege ca prin acest comportament il distruge pe cel mic .........

alla1975, utilizator
gi-jane2 a scris:

Ziceti ca atunci cand se supara va ameninta ca pleaca.. de ce nu-l lasati ? Locuiti cu chirie si acolo unde locuiti ?
Nu pare ca veti ajunge vreodata sa va intelegeti in privinta educatiei.. daca amanati, copilul creste si odata format, nu stiu cum mai puteti schimba ceva mai peste niste ani.
Cautati sa va cresteti veniturile cat sa va permiteti sa locuiti cu copilul si sa va intretineti.

Nu locuim cu chirie, casa este a noastra dobandita prin cumparare in timpul casatoriei. O alta problema ar fi ca nu pot face un pas fara el fiindca facem naveta, plecam impreuna, venim impreuna, cu tot cu copil fiindca il aducem la gradinita in oras; el ma duce la serviciu, el ma ia de la serviciu; vara, sotul lucrand in invatamant, sta acasa cu cel mic, doar eu fac naveta dar cu transportul in comun fiindca nu imi permite sa iau masina, o considera a fi doar a lui si nu ma lasa sa conduc desi am carnet de sofer ...(culmea, desi e cumparata in timpul casatoriei cu banii MEI proveniti din vanzarea unui teren pe care l-am avut mostenire de la tatal meu ! )
Cand ne certam ameninta ca pleaca, uneori pleaca, alteori nu, nu stiu ce este in capul lui .....nu stiu daca este implicat in alta relatie , l-am intrebat dar va imaginati ce a iesit ..... Credeti-ma ca nici nu mai pot zambi, daramite sa rad .... Imi este greu sa rad chiar si atunci cand sunt singura cu copilul ....... Probabil ca va trebui sa fac chiar eu sedinte de consiliere psihologica pt. a putea continua .....dar de unde bani? Cand banii sunt toti numarati? E trist dar sa stiti ca este adevarat .......
alla1975, utilizator
Cred ca, in fapt, doar medierea o poate ajuta pe doamna.
Celalalt pas ar fi divortul, dar asta nu o va ajuta sa isi creasca baiatul asa cum vrea ea. Doar ii va obtine un plus de liniste pentru momentele cand va vrea sa se odihneasca.

Daca nu a dorit sa-si vaccineze copilul - e dreptul lui. Asa cum e si dreptul dvs sa doreasca vaccinarea.
Daca nu vrea sa duca baiatul la dr cand este bolnav duceti-l dvs. Daca baiatul este doar racit exista situatii in care nu este necesar sa-l vada un medic, dupa cum exista situatii in care este vital sa-l vada un medic.
Daca nu vrea sa amenajeze camera copilului .. poate fi vorba pur si simplu de bani.
Puteti sa-l invatati pe cel mic o multime de lucruri in timp ce va jucati cu el (de altfel asa se si invata la varsta aceasta). Mi-e greu sa cred ca sotul dvs este alaturi de dvs si de copil non-stop si va dicteaza cum sa va jucati. Despre scris cred ca va grabiti si nu spre binele copilului.

Desigur toate acestea sunt amanunte si sunt convinsa ca puteti veni cu inca 100 de alte astfel de amanunte. Adevarul este ca nu exista nici o lege care sa va ajute sa rezolvati astfel de situatii in familia dvs. Tine de capacitatea dvs si a sotului dvs de a rezolva crizele de zi cu zi.

Daca e casa dvs chiar si in comun, nu aveti de ce pleca, cereti divortul, beneficiul locuintei pana la partaj..
Mai greu la dvs e cu urnitul pe un drum, odata ce va hotarati, o veti scoate la capat.

Alte discuții în legătură

Drepturi de parinte neexercitate puiutz.puisor puiutz.puisor Buna ziua... Am un copil de 9 ani, clasa a 3-a din prima casatorie... Conform hotararii judecatoresti copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când cineva din afara familiei influențează negativ copilul? ContSters443340 ContSters443340 Buna ziua! Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa ... (vezi toată discuția)