avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?

nu o sa insist asupra detaliilor legate de jignirile si umilintele la care sunt supusa de sot (zilnic din idioata, urata, proasta, incapabila, indolenta etc. nu ma scoate)... Pana ma hotarasc sa divortez (si spun asta deoarece salariul meu este mic si nu imi permit sa inchiriez o locuinta si sa ma intretin atat pe mine cat si pe minorul de 5 ani, parinti nu am, alte persoane la care sa pot locui provizoriu nu cunosc, ) ma intereseaza ce anume as putea face in mod legal, ce fel de actiune in instanta, pt.ca deciziile ce privesc cresterea si educatia minorului sa fie luate doar de mine? Poate parea stupida intrebare insa este cat se poate serioasa, avand in vedere ca sotul meu nu stie sa il educe, il lasa sa faca numai ce vrea el fara a-l certa cand situatia o impune, mai mult ma cearta pe mine de fata cu copilul spunandu-mi sa il las in pace, ce daca a gresit, e copil , etc. Caracterul sotului de incapatanat notoriu a dus si la acea ca nu i-am facut copilului vaccinul obligatoriu la 4 ani, fiindca sotul nu mai vrea ca cel mic sa fie vaccinat , etc ...... daca el nu vrea e musai sa nu vreau nici eu, daca cel mic e racit sotul se incapataneaza sa nu il ducem la doctor ci sa ii dam un anumit medicament pe principul ca stie el ca asta ii va face bine ...... . Incerc sa-l invat pe copil sa scrie, incerc sa il invat operatiuni matematice, vreau sa il invat ceasul dar nu pot ca nu sunt lasata de sot ........Sunt multe de adaugat.... Divergentele dintre mine si sot se rasfrang puternic asupra copilului acesta afirmand de cateva ori ca daca ne mai certam el isi face bagajele si pleaca de acasa. Si mititelul nu are decat 5 anisori si jumatate :((...... Ce sa fac in aceasta situatie? Cu vorba buna nu reusesc sa il fac pe sot sa inteleaga ca cel mic nu poate fi educat numai cum vrea el, in casa trebuie sa existe niste reguli ...... E grava situatia credeti-ma, lucrurile stau mult mai rau decat le-am expus ......Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi :((
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
alla1975, utilizator
Doamna filmati si alte iesiri in oras la fel de "educative" ale sotului cu copilul. Mergeti in bar dupa el insotita de o prietena sau ruda, faceti fotografii si depuneti la politie o plangere pe rele tratamente aplicate minorului. Fara probe solide instantele romanesti aplica orbeste regula custodiei comune copiate oliogofrenic din tari in care, scena descrisa de dvs anterior, ar duce la arestarea pe loc a tatalui!
dna alla, nu va discreditez, incerc sa va ajut sa vedeti lucrurile asa cum vor fi vazute in instanta.

Nu va pierdeti copilul pentru ca sunteti femeie. Ba chiar faptul ca sunteti femeie va serveste ca un atu in instantele din Romania.
Insa puteti sa va pierdeti copilul daca nu separati problemele provenite din diferentele de abordare a educatiei (unde nu va poate ajuta nici o lege) de problemele de siguranta si stabilitate a copilului.
Refuzarea unui vaccin, a nu invata copilul sa scrie inainte de a incepe scoala, refuzul unei educatii stricte nu sunt probe impotriva tatalui - sunt doar optiuni diferite de ale dvs.
Prezenta copilului in carciuma la o ora inaintata si insotit de un adult beat este proba impotriva tatalui, comportamentul agresiv (verbal sau fizic) in directia copilului, nesupravegherea copilului in perioadele in care este in grija lui - astea da.
Comportamentele care pun in pericol copilul sunt cele de care trebuie sa va aparati copilul si cele care sunt luate in considerare (desi multa lume pe aici pe forum o sa va spuna ca nici macar alea nu sunt luate in considerare, dar macar aveti o sansa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de parinte neexercitate puiutz.puisor puiutz.puisor Buna ziua... Am un copil de 9 ani, clasa a 3-a din prima casatorie... Conform hotararii judecatoresti copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când cineva din afara familiei influențează negativ copilul? ContSters443340 ContSters443340 Buna ziua! Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa ... (vezi toată discuția)