avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pana la divort, ce se poate face cu cel mic?

nu o sa insist asupra detaliilor legate de jignirile si umilintele la care sunt supusa de sot (zilnic din idioata, urata, proasta, incapabila, indolenta etc. nu ma scoate)... Pana ma hotarasc sa divortez (si spun asta deoarece salariul meu este mic si nu imi permit sa inchiriez o locuinta si sa ma intretin atat pe mine cat si pe minorul de 5 ani, parinti nu am, alte persoane la care sa pot locui provizoriu nu cunosc, ) ma intereseaza ce anume as putea face in mod legal, ce fel de actiune in instanta, pt.ca deciziile ce privesc cresterea si educatia minorului sa fie luate doar de mine? Poate parea stupida intrebare insa este cat se poate serioasa, avand in vedere ca sotul meu nu stie sa il educe, il lasa sa faca numai ce vrea el fara a-l certa cand situatia o impune, mai mult ma cearta pe mine de fata cu copilul spunandu-mi sa il las in pace, ce daca a gresit, e copil , etc. Caracterul sotului de incapatanat notoriu a dus si la acea ca nu i-am facut copilului vaccinul obligatoriu la 4 ani, fiindca sotul nu mai vrea ca cel mic sa fie vaccinat , etc ...... daca el nu vrea e musai sa nu vreau nici eu, daca cel mic e racit sotul se incapataneaza sa nu il ducem la doctor ci sa ii dam un anumit medicament pe principul ca stie el ca asta ii va face bine ...... . Incerc sa-l invat pe copil sa scrie, incerc sa il invat operatiuni matematice, vreau sa il invat ceasul dar nu pot ca nu sunt lasata de sot ........Sunt multe de adaugat.... Divergentele dintre mine si sot se rasfrang puternic asupra copilului acesta afirmand de cateva ori ca daca ne mai certam el isi face bagajele si pleaca de acasa. Si mititelul nu are decat 5 anisori si jumatate :((...... Ce sa fac in aceasta situatie? Cu vorba buna nu reusesc sa il fac pe sot sa inteleaga ca cel mic nu poate fi educat numai cum vrea el, in casa trebuie sa existe niste reguli ...... E grava situatia credeti-ma, lucrurile stau mult mai rau decat le-am expus ......Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi :((
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
alla1975, utilizator
mirebire a scris:

Daca nu a dorit sa-si vaccineze copilul - e dreptul lui. Asa cum e si dreptul dvs sa doreasca vaccinarea.
Daca nu vrea sa duca baiatul la dr cand este bolnav duceti-l dvs. Daca baiatul este doar racit exista situatii in care nu este necesar sa-l vada un medic, dupa cum exista situatii in care este vital sa-l vada un medic.
Daca nu vrea sa amenajeze camera copilului .. poate fi vorba pur si simplu de bani.

Ma scuzati, stiu ca vreti sa ma ajutati si va multumesc pt.asta insa va scapa niste aspecte: " daca nu a dorit sa il vaccineze pe cel mic e dreptul lui " Cum vine asta? Si daca ar dori intr-o zi sa ii dea alcool sa bea tot dreptul lui ar fi, nu, fiindca asta vrea, corect nu? Daca cel mic se inteapa intr-un cui ruginit si se intampla ceva grav fiindca nu a avut vaccinul facut? Cine raspunde? Risc eu sa imi pierd copilul doar pt.ca sotul nu are toate tiglele pe casa si face numai ce vrea el? Legat de amenajarea camerei este vorba si de bani sau mai bine zis de lipsa lor, insa spuneti-mi de ce nu este de acord sa imprumutam de la banca o suma de bani pt. amenajare? Cu ratele ne-am descurca la o suma de 1000-2000 ron imprumutata pe o perioada de 1 an sa zic ...dar nu vrea si pace.
Eu mai detin in proprietate un teren mostenit pe care l-am scos la vanzare dar i-am spus si lui ca nu vreau sa bag banii obtinuti de pe acest teren in casa comuna fiindca la un eventual partaj nu as putea demonstra ca s-au facut amenajarile cu banii mei, cum nu pot demonstra nici acum ca cei 16000 euro incasati de pe celalalt teren i-am bagat pe toti in locuinta comuna si masina ...... Daca ma ajuta Dumnezeu sa vand terenul care il mai am, iau copilul si plec urgent, iar sotul stie ca asta am de gand sa fac si de aceea imi face zile fripte ......... Nu mai am nevoie de nimic din casa aceea, poate sa ia toata casa, putin imi pasa, vreau doar sa imi duc copilul departe de nebunia de acolo..
Daca ma ajuta Dumnezeu sa vand terenul care il mai am, iau copilul si plec urgent,

Hai ca usor, usor.. vin si solutiile :D

Lasati imprumuturile la banca.. ca sa aveti ce plati tot dvs.
Are dreptate cu imprumutirile de la banca.
Eu nu am spus ca dvs. abuzati copilul, ci cum se interpreteaza azi neintelegerile dintre parinti.
Eu am mai depistat ceva : lipsa a ceea ce ati amintit mai sus, sa stiti ca "incalzirea sarmalelor" ar rezolva multe din problemele dvs.
Stimata doamna, va mai dau teme de gandire:
Divortati, probabil domiciliul copilului va fi la dvs., veti plati chirie, acei euro se termina, ramaneti cu chiria, salariul amintit si copilul, pensia alimentara de 300 lei(vax) si cu autoritate parinteasca comuna si program de vizita extins, fiindca, nu-i asa, pana acum ati crescut impreuna copilul.
Va primi program de vizita cel putin de 2 ori/luna de vineri pana duminica, cate 1-2 zile in cursul saptamanii dupaamiaza, vacanta de 1 luna vara si cate 1 saptamana iarna si primavara, etc. Eforturile dvs. de educatie vor avea acelasi rezultat ca acum, eventual, cand e cu el, il mai si indoctrineaza, nu puteti pleca nicaieri in concediu in strainatate fara acordul lui, daca nu-i respectati programul de vizita, va treziti si cu Politia la usa si cu Protectia copilului-sa stiti ca la reclamatiile taticilor, se actioneaza prompt!
Doamna, e bine ca doriti sa scapati, mai ales daca copilul a ajuns sa resimta si sa exprime explicit cat de mult il afecteaza tensiunea dintre parinti.
Important este insa si cum plecati, caci, contrar asteptarilor dvs, "nebunia" poate sa continue! Va rog sfatuiti-va cu un avocat, ingrjiti-va sa aveti martori si probe, altfel, "iesirea" dvs din acest scenariu al groazei, va fi de scurta durata!
Inregistrati, filmati, atentionati-va vecinii, rudele, scrieti medicului de familie, educatoarei, directiei de protectie. Observati? nici pe forum nu puteti convinge pe toata lumea (cum e si firesc) in lipsa de probe, in instanta credeti ca va fi altfel? Va incepe, sau poate nu (sa speram ca nu) un conflict pe tema custodiei, pe tema programului de vizitare etc. Pregatiti-va!
Martonze a scris:

lipsa a ceea ce ati amintit mai sus, sa stiti ca "incalzirea sarmalelor" ar rezolva multe din problemele dvs.

Mergand pe principiul ca daca nu ar fi de plans ar fi de ras, sa stiti ca m-a amuzat exprimarea dvs . cu incalzirea sarmalelor .... si eu nu am mai ras demult. Lasand la o parte tenta glumeata povestea mea de viata este reala si ma gandesc cum Dzeu sa fac sa mai pot "incalzi sarmalele" unuia care ma jigneste incontinuu si care se poarta urat cu copilul? Mi-ati dat o tema de gandire, o sa mai reflectez, pana la urma eu l-am luat de sot... dar sa stiti ca nu era asa la inceputul casniciei!

Alte discuții în legătură

Drepturi de parinte neexercitate puiutz.puisor puiutz.puisor Buna ziua... Am un copil de 9 ani, clasa a 3-a din prima casatorie... Conform hotararii judecatoresti copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face când cineva din afara familiei influențează negativ copilul? ContSters443340 ContSters443340 Buna ziua! Ce se poate face? Unui copil de 11 ani, o persoana il tot influenteaza negativ, la minciuna in familie, spionarea in familie a parintilor ca sa ... (vezi toată discuția)