avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

daca nu am lucrat ,doar am cotizat la casa de pensii,pt. vechime si sunt coasigurata la sanatate,pot beneficia de concediu prenatal si postnatal?
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 20:54, 18 Martie 2009
Pentru a beneficia de concediu pentru sarcina si lehuzie trebuie sa fi cotizat cel putin 12 luni la bugetul de asigurari de sanatate, inainte de nasterea copilului. Cotizatia pentru pensie nu mai are legatura pe acest concediu, fiind bugete separate.
ultimele 12 luni sau in timp?daca am fost coasigurata 12 luni nu se poate?
Legea nr. 257/2008
“Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului, 85% din care salar vr_anca vr_anca Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa-mi oferiti o informatie. In data de 14.03.2006 am nascut primul copil, situatie in care am intrat in concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)