avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Caz special - Indemnizatie de crestere a copilului 2013
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Caz special - Indemnizatie de crestere a copilului 2013

Va rog sa expuneti punctul dvs. de vedere privind conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului in urmatoarele conditii:

1. Fiind tatal copilului, cand trebuie sa depun dosarul si de cand incepe perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului?

2. Care este plafonul maxim actual pentru indemnizatia de crestere a copilului?

3. Sunt eligibil pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului avand in vedere ca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului am avut contract de munca pe norma intreaga timp de 10 luni la o societate, apoi contract de munca pe norma partiala (2 ore / zi) timp de 2 luni la alta societate comerciala?

4. Sunt eligibil pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului avand in vedere ca sunt asociat si administrator al unei societati comericale? Mentionez ca nu este remunerata calitatea de administrator, iar numirea ca administrator s-a facut prin actul constitutiv al societatii.

5. In perioada pentru care se acorda indemnizatia de crestere a copilului am voie sa ridic dividende de la societatea la care sunt asociat si sa beneficiez in continuare de indemnizatie?

Va multumesc anticipat pentru clarificari!
Cel mai recent răspuns: WinstonSmith , utilizator 12:38, 19 August 2013
Va multumesc pentru raspuns! Banuiesc ca pentru a beneficia dupa 1 an de stimulentul de insertie, trebuie sa pastrez contractul de munca si sa il suspend pe perioada CCC. Acest stimulent se acorda tot de catre AJPIS?
1. Stimulentul de insertie este platit tot de catre AJPIS.

2. Veti beneficia de stimulentul de insertie numai pe perioada in care veti avea venituri profesionale impozabile (cum ar fi salariul).

Stimulentul de insertie se acorda si are valoare fixa indiferent de natura si nivelul venitului profesional impozabil (ex.: contract de munca partial cu norma de 2 ore pe zi, salariul minim pe economie)?
Stimulentul de insertie este in suma fixa de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani indiferent de cuantumul salariului sau de felul contractului individual de munca (CIM).
Va multumesc din suflet pentru toate raspunsurile si apreciez in mod deosebit abordarea profesionista si rabdarea pe care ati manifestat-o fata de cazul expus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie asociat unic si administrator DianaQ DianaQ Am nascut in urma cu 3 luni.In ultimii 2 ani am frecventat fara intrerupere cursurile la zi, de 11 luni sunt asociat unic si administrator fara contract de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. expert-contrabil. raspuns urgent Bogdan-George Bogdan-George Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca sotia mea a lucrat ca si director-economic cu CIM pentru mai multe firme (norma partial, norma intreaga etc, a tinut ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului Corrry Corrry Buna ziua.Referitor la concediul pentru cresterea copilului va rog sa-mi spuneti daca eu sau sotul pot beneficia de acesta in situatiile urmatoare:Eu sunt ... (vezi toată discuția)