avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Cum calculez dobanda??
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Cum calculez dobanda??

Buna ziua,
Am de recuperat sume de bani reprezentand contravaloare facturi emise in august 2012.Pe factura este precizat termenul de scadenta de 15 zile de la emiterea facturii si penalitati de intarziere de 0.5% pe zi.Acum, la o factura in valoare de 1855.52 lei, penalitatile de intarziere, doar pana la sfarsitul anului 2012 sunt de 1067.2 lei.Este corect ?? Penalitatile de intarziere, calculate pana la zi ar ajunge aproape cat valoare facturii.Cum as putea calcul;a penalitatile?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 13:58, 16 Octombrie 2014
Penalitatile se calculeaza
debit*nr zile intarziere de la scadenta*dobanda pe zi
asa cum se precizeaza in contract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei o speta interesanta : [i]O societate comerciala (creditoare) castiga un litigiu cu o alta societate (debitoare) prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Penalitati sau daune interese bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Avem un contract cu o societate care nu si-a achitat facturile scadente de mai multe luni iar in contractul nostru de colaborare sunt mentionate ... (vezi toată discuția)
E corect intocmita cererea cf oug 119/07? catgirl catgirl Catre, JUDECATORIA ___ Domnule Presedinte, Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul ... (vezi toată discuția)