avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformarea postului din subinginer in inginer. Cum ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformarea postului din subinginer in inginer. Cum se face incadrarea in grila de salarizare ?!

Buna seara,
Dupa o vechime de 25 de ani ca subinginer, prin completarea studiilor de scurta durata cu inca 3 ani (am repetat anul al treilea pentru ca asa au fost conditiile impuse de facultate ?!), am devenit inginer (cu 6 ani). In conditiile in care a avut loc doar o transformare a postului pe care activam (din subinginer gr.I A, in inginer, respectiv inspector de specialitate), vi se pare corecta incadrarea mea la fel ca cea a unui tanar absolvent cu zero ani vechime, adica la un nivel imediat superior celui de baza (pentru ca am inteles ca legislatia acuala nu mai prevede nivelul "baza") ?! :O Nu vreau sa fiu subiectiva, dar acest lucru mi s-ar fi parut normal in conditiile in care anterior as fi avut studii medii si nu studii superioare chiar daca au fost de scurta durata.
Ulterior completarii studiilor de lunga durata, am aprofundat si un master de 1,5 ani in Expertiza Tehnica, Economica, Evaluare si Management, care bineinteles nu mi-a ajutat absolut deloc la cresterea salariala.
Facand o retrospectiva asupra salariului din ultima perioada (cand au avut loc schimbarile sus mentionate), am constatat urmatoarele:
- subinginer gr.I A, gradatia 5 (pana la 31.08.2010) - salariu de incadrare = 1272 lei;
- inginer/inspector de specialitate gr.II, gradatia 5 (de la 01.09.2010 pana la 31.12.2010) – salariu de incadrare 1374 lei;
- inginer/inspector de specialitate gr.II, gradatia 5 – incepand cu 01 ianuarie 2011, are loc o marire de salariu cu 15% - salariu de incadrare rezultat = 1184 lei;
- inginer/inspector de specialitate gr.II, gradatia 5, in prezent, dupa ultimele indexari de dupa 2011 incoace – am revenit la salariu de incadrare = 1374 lei;
Nu mai inteleg nimic ! Daca dumneavoastra considerati ca s-a gresit undeva sau daca va este necesara transmiterea si a altor informatii va rog sa imi spuneti, pentru ca aceasta situatie este neclara pentru mine. De multe ori am intentionat sa merg la ITM, dar imi este frica, ca acest demers al meu sa nu aiba repercursiuni asupra locului meu de munca, in conditiile in care as mai avea vreo 3 ani si ceva pana la pensie.
In speranta ca am fost destul de explicita, va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat si va doresc multa sanatate si mult succes in activitate.
Cu stima si consideratie, :luck::love:

Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
marinasimionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: marinasimionescu , utilizator 00:18, 20 August 2013
Bunaziua! As dori sa discut mai multe cu dumneavoastra, dar nu stiu cum! Sunt si eu funct. public........subinginer. Numele de utilizator imi este foarte drag, dar este numai nume de utilizator. Va multumesc, cu respect.
Este foarte corect. Una-i una, alta-i alta. Acum sunteti functionar public clasa I; pana acum erati functionar public clasa II. Este normal sa o luati de la capat. In cariera functionarului public, nu se amesteca clasele intre ele. O sa primiti salariu mai mare dupa trei ani de la transformarea postului ( promovarea din clasa II in clasa I).
Buna seara,
Nu fac parte din categoria functionarilor publici, sunt personal contractual, iar in cazul meu nu s-a facut incadrarea pe un post nou, ci a fost vorba de adaugarea catorva sarcini in fisa postului pe care activam ca subinginer...poate nu inteleg eu asta. Dar "cresterea" negativa din ianuarie 2011 cu 15% a salariului din decembrie 2010 (a se vedea in mesajul postat de mine, anterior), chiar ca nu o inteleg si mai ales in conditiile in care in altele primarii, chiar din judet, a existat o crestere reala, adica salariul din ianuarie 2011 a fost mai mare decat cel din decembrie 2010. Asta cum va explicati ?! Au gresit ei, prin majorarea reala, ori au gresit cei din primaria unde functionez eu ?!
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificare incadrare si drepturi salariale marinasimionescu marinasimionescu Buna ziua, Pe scurt situatia se prezinta in felul urmator: Sunt persoana contractuala intr-una din primariile de provincie si chiar daca nu ma situez in ... (vezi toată discuția)
Promovare intr-o functie de rang superior in aceeasi specialitate simaria56 simaria56 Buna ziua, sunt personal contractual intr-o primarie din anul 2005, incadrata pe functia de subinginer gr.IA. Am facut continuare de studii si anul trecut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare cu privire la transformarea posturilor ... DANYDANA65 DANYDANA65 Buna ziua, Am o intrebare cu privire la transformarea posturilor intr-o primarie din Personal Contractual în Functionar Public, conform art. 406-407 din ... (vezi toată discuția)