Buna ziua.
Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil.
O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe care mai sunt alte 5 persoane .La scurt timp dupa retrogradare urmeaza a se desfiinta un post,datorita dificultatilor economice,adica fix al lui.Sa ramana doar 5 persoane angajate in aceeasi functie.
In ce masura este acest lucru posibil?Stiu ca retrogradarea se poate face doar disciplinar in urma cercetarii disciplinare pe o perioada ce nu poate depasi 60 de zile calendaristice.Din sursa sigura afla ca nu este sef de agentie in contract desi a primit decizie de promovare in urma cu 4 ani semnata de directorul general prin care devine sef de agentie.In acest caz eu cred ca CIM se poate modifica doar prin vointa partilor.Daca angajatul nu semneaza ACTUL ADITIONAL si nici nu intervine ca o sanctiune disciplinara este posibila retrogradarea?
Multumesc
Angajatorul poate fi obligat numai in baza unei hotarari judecatoresti.
Daca detine un exemplar de pe acea decizie de promovare , atunci va putea actiona in instanta pe angajator - obligatia de a face -intocmirea tuturor formalitatilor pentru punerea in aplicare a acelei decizi de promovare(modificare in registrul de evidenta al salariatilor, transmiterea /depunerea acestuia la ITM, eliberarea un extras din REVISAL care sa dovedeasca ca s-a facut modificarea respectiva si in REVISAL etc.)
Cim
mikik55
UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)