avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Femeile Gravide au drept sa parcheze pe loc rezervat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Femeile Gravide au drept sa parcheze pe loc rezervat handicap?

Buna ziua. Solicit parerea celor avizati in urmatoarea speta:
Femeile gravide (Vizibil burtica foarte mare :) ) au dreptul legal sa parcheze autoturismul pe locuri rezervate persoanelor cu handicap? Daca da unde anume sunt stipulate aceste drepturi?

Am avut o discutie in contradictoriu cu sotia mea si vreau sa vad la ce riscuri se supune atunci cand parcheaza pe locul respectiv (La cumparaturi,nu este vorba despre un loc de parcare situat in fata blocului)

Va multumesc anticipat.

P.S. Despre centura de siguranta ce parere aveti?Are dreptul sa nu o poarte?
Cel mai recent răspuns: Marius_Popescu1982 , utilizator 11:59, 23 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, stimata doamna, daca normativul respectiv reglementeaza partea de parcaje pentru persoane cu handicap si acelasi normativ defineste persoana cu handicap (inclusiv gravide si persoane cu copii....), ce legitimate de handicapat va trebuie? Pentru ce?

Anularea amenzii ar trebui sa fie obtinuta in astfel de cazuri. Si Ordinul viceprim-ministrului trebuie respectat intocmai ca oricare alt act normativ in vigoare, ordinul fiind el insusi un act normativ. Altfel, daca nu ar fi unul dintre actele normative care trebuiesc respectate, ce rol ar mai avea - rol consultativ?!
Credeti ca un cetatean trebuie sa respecte o decizie data de un primar, iar un Ordin al unui ministru sa fie doar cu rol consultativ?

Va rog sa lecturati definitia actului normativ:

ACT NORMATIV - este izvorul de drept creat de organe ale autorităţii publice, investite cu competenţe normative (parlament, guvern, organe administrative locale). Actul normativ cuprinde norme general-obligatorii, a căror aplicare poate fi realizată şi prin intervenţia forţei coercitive a statului (De ex.: legi, decrete, ordonanţe ale guvernului, regulamente şi ordine ale ministerelor, decizii ale organelor administrative locale).
Va multumesc tuturor pt raspunsuri !(si polemicile sunt constructive :)) ).Pana acum sotia a parcat pe locuri destinate persoanelor cu handicap (am si lipit pe masina semnul distinctiv).Am gasit insa si magazine care ,,se respecta" si au semnalizate si locuri special amenajate pt. gravidute.Pana acum nu am avut nici un fel de probleme si sper ca nici in urmatoarele 2 luni (este in 7 luni acum)sa nu existe evenimente vizavi de locul de parcare.Daca sarcina nu ar fi fost cu probleme probabil ca nici nu ne-ar fi interesat aceste locuri de parcare cat mai apropiate.

O zi buna tuturor
Domnul consilier juridic tot insista pe ideea "SA FIE PUS IN PARBRIZ/LUNETA SEMNUL DE FEMEIE GRAVIDA SAU BABY ON BOARD".
Acel sticker se foloseste dar are valoare doar in caz de accident, pentru paramedici. Acestia vad stickerul in geam si stiu ca in masina trebuie sa fie un copil, el devenind prioritatea lor.
Imi e cumva greu sa cred ca vine agentul de la politia locala, face o tura in jurul masinii si concluzioneaza in PV: "are un sticker de 3 lei de la magazinul din colt, e parcat legal".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare auto---persoana cu handicap antin antin asi dori ca sa aflu mai multe despre urmatorul fapt conform legii 448/2006Art. 65. - (1) În spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate ... (vezi toată discuția)
Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Centura de siguranta matheendre matheendre este obligat politistul rutier sa poarte centura de siguranta in masina politiei cind circula pe drumul public? (vezi toată discuția)