avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitii intracomunitare

O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate in procesul de productie a caselor din lemn (solutii ignifuge pentru tratarea lemnului) , in suma de 2966.92 EURO.(13.054,44 lei) Factura intocmita de furnizorul din Italia nu are TVA.
Cum se raporteaza in D300?
La rd 5 sau la rd7?
Se inscriu sume si la col.Valoare si la col.TVA( in ex. meu 13.054,44 col.Valoare si 3133.07 col.TVA) ?
Multumesc anticipat pt. raspuns.
Multumesc anticipat pt. raspuns

Cel mai recent răspuns: Gabriela ZAILIC , Contabil 11:20, 23 August 2013
In situatia prezentata de dvs., trebuie sa completati suma respectiva la randul 5 si 5.1 si la ranul 18 si 18.1 din decontul TVA. Trebuie, de asemenea sa intocmiti D390 si sa completati suma la achizitii.
Multumesc. Insa mai intrebam daca si in coloana TVA se inscrie suma?
Sigur, completati si in coloana de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)
Completare corect d390 si d300 ela30 ela30 Buna ziua, Am o situatie in care nu stiu cum sa procedez sa nu gresesc si anume: -in luna Februarie am achitat un avans pentru materie prima unui furnizor ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism ue popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate comerciala care este inscrisa in ROI, achizitioneaza un autoturism second hand din Olanda, factura este emisa fara TVA, spuneti-mi ce ... (vezi toată discuția)